GUDHJEM KORT & GODT [5]

KUGLERNE IND I VARMEN

Der spilles året rundt på banerne ved havnen. Foto©HanneStrøby.

DE ER GLADE i Gudhjem Petanque. På et møde 18. marts med formanden for Gudhjem Idrætsforening – Karin Kofoed – blev man enige om, at Gudhjem Petanque med øjeblikkelig virkning oprettes som en selvstændig afdeling/aktivitet under idrætsforeningens paraply.

Det fortæller Petanque-klubbens sekretær og holdleder Lasse Falkenberg, og forsætter: ”Det giver os alle de muligheder, vi har ønsket os, for at kunne deltage i DGI-Petanque Bornholms forskellige turneringer og petanque-arrangementer, bl.a. den forestående sommerholdturnering, som vi nu har tilmeldt os. Vi starter i C-rækken med et 6-mandshold. Vi har arrangeret os med Klemensker og låner deres baner til vores ”hjemmekampe”. (Det kræver 6 baner at afvikle en holdturnerings-kamp). De første kampe skal spilles omkring månedsskiftet april/maj.”

Klubbens nye status får ingen konsekvenser for den måde, klubben hidtil har afviklet petanquespillet på banerne på havnen.

Formand Bent Jensen bliver koordinator overfor idrætsforeningen. Lasse Falkenberg er registreret som sekretær/holdleder, og Poul-Erik Salomons holder som kasserer styr på regnskabet i skotøjsæsken, hvor startkapitalen pr. skæringsdag er på ca. 2.500 kr.

Indtil videre har 13 spillere meldt sig ind i Gudhjem Petanque, hvor kontingentet fortsat er beskedne 100 kr. for 2022-sæsonen. Poul-Erik tager meget gerne imod flere indmeldelser på 2868 1746.

DØREN SYNKER HALVT I KNÆ

VAR DET IKKE sådan H. C. Andersen skrev i sit litterære gennembrud i 1829 med sangen ’Hist, hvor vejen slår en bugt’? Jo, det var! Og denne verselinje kan direkte overføres til badeskuret på Nørresand Havn. Det øverste hængsel er knækket og døren er gået knæ og dermed ubrugelige for de vinterbadere, der benytter skuret. Bloggen har anmeldt skaden til havnekoordinator Aron Kjøller. Han viste videre til havnefoged Tom Nielsen, som burde udbedre skaden. Tom Nielsen sagde tak for henvendelse, og ville snarest se på sagen. Foto©JørgenKoefoed.

SÅ ER DEN KLARET!

GUDHJEM SAUNA, der etablerede sig i vinters som ny forvalter af den lille sauna på Nørresand Havn, har udbygget svedekassen udvendigt. Da der ikke er noget omklædningsrum, har man derfor placeret en lille knagerække udenfor. Om vinteren vil tøjet blive dejlig koldt, og det er jo ikke så dumt, når kroppen er overophedet. Om sommeren skal man nok huske at tømme lommerne for nullermænd og knitrende sedler. Foto©JørgenKoefoed.

DAGLI’BRUGSEN GI’R DEN GAS

DER SKER HELE TIDEN noget nyt i byens lokale brugs. Sidst år blev der opstillet en ATM-hæveautomat og sidste måned blev der opstillet en gas-automat. Så nu kan du døgnet rundt ’hæve’ en flaske gas og aflevere den brugte. Det er KOSAN GAS, der står bag og som det fremgår af fotoet, har man sikret sig imod, at bakkende biler får gas-huset til at vælte. Foto©JørgenKoefoed.

ENDNU ET HUS TIL SALG

HUSET ER PÅ ikke mindre end 152 m2. Det er fra 1870. Og så ligger det på den rimelig stille Lillevang i nummer 7. Det er sønnen til den tidligere vognmand Ejnar Holm, der er sælger til den nette pris af 2.295.000 kroner. Meget tidligere var det ejet af Gudhjem-fisker Niels Thunbergs bedsteforældre. I dag er det 46 dage siden det blev sat til salg hos EDC. Foto©JørgenKoefoed.

Hvis du havde erhvervet huset Lillevang 7 mellem 1875 og 1920 havde du fået en smuk savmølle som nærmeste nabo. Den blev nedrevet efter 45 år. Foto©GudhjemArkiv.

Ellers er der lige nu i skivende stund [25. marts] yderligere 10 huse til salg i Gudhjem: Brøddegade 5 til 2.200.000 kroner. Løkkegade 7 til 4.750.000 kroner. Sct. Jørgensgade 2 til 2.350.000 kroner. Løkkegade 9 til 2.650.000 kroner. Grevens Dal 1 til 2.195.000 kroner. Møllebakken 10 til 1.875.000 kroner. Bryggerstræde 5B til 1.975.000 kroner. Melsted Langgade 56 til 1.995.000 kroner. Melstedvej 13 til 1.795.000 kroner. Melsted By 3 til 2.650.000 kroner.

FARVEL TIL DE SØDE PIGER

SOM TIDLIGERE SKREVET her på Bloggen har et par søde piger forladt Gudhjem. Den ene er Christine Schwartz, som pr.1. april har solgt sit hus på Nørresand til Danmarks eneste Musik-Stylist og om et par måneder flytter til en nyindkøbt gård ved Østerlars Savværket. Der er tilknyttet en meget stor grund, hvor der er jagt. Derfor har Christina anskaffet sig en fin jagthund. Hun flytter ved samme lejlighed sammen med Kim fra København, som hun  haf købt gården med. Den anden søde pige er Mama Zitta, som netop har solgt sin forretning med tilhørende helårs- og feriebolig. Hun har desværre hel forladt Bornholm, og er tilbage i København. Øv, hvor er det surt! Foto©JørgenKoefoed.

HELE VEJEN RUNDT

ERHVERSDYKKER KIM HANSEN er ved at være færdig med at forny de rådne vaterlister i Nørresand Havn. Han startede sidste år, og nu er det ved at være slut. Det er imponerende at se, hvordan de to ældre herrer bakser med de meget, meget tunge egebjælker ved hjælp af primitivt hejseværk. De gamle ægyptere, som opfandt metoden, kunne ikke have gjort det bedre. Foto©JørgenKoefoed.

GUDHJEM KORT&GODT [1]
14. januar 2022

GUDHJEM KORT&GODT [2]
24. januar 2022

GUDHJEM KORT&GODT [3)
21. februar 2022

GUDHJEM KORT&GODT [4]
9. marts 2022