GUDHJEM KORT OG GODT [3]

HØST UDVIDER OG RENOVERER

Så skulle det være slut med vand i kælderen. Foto©JøgenKoefoed.

Et vindue mindre giver plads til ér maleri mere. Foto©JørgenKoefoed.

SOM TIDLIGERE OMTALT har Høst Museet fået en pæn donation til at renoverer hele hytten. Det indbefatter også kælderen, som er blevet gravet ud, så der bliver passende ståhøjde. Her skal indrettes toiletter og en lille biograf. Imens er der blevet drænet kælder-vand i flere måneder. Det er ikke slut endnu, selv om et par brønde er blevet installeret. Ifølge museets egen hjemmeside åbner museet igen 21. marts, men det kan vist ikke passe. Bornholms Kunstmuseum har lånt alle Høst-museets malerier og åbnet en meget stor udstilling med disse værker. Den lukker først 29. maj. Så noget er ikke koordineret.

GENSYN MED EN UNDERJORDISK

MON IKKE alle ved, at Bornholm er fyldt med underjordiske væsener – ikke mindst inde i Bokul, som ligger ryg til Gudhjem Downtown. Forleden blev en af disse trolde-væsener observeret på vej op ad Hotel Gudhjems østlige mur. Foto©JørgenKoefoed.

KUN ÉN AF HVER

EN FREMTRÆDENDE musiker i Gudhjems tvillingeby Melsted sagde for nylig disse gyldne ord: ”I Gudhjem er der kun én af hver. I Svaneke er der to”. Her talte han om menneskene. Men det gælder faktisk også, hvis man kigger på bilerne. Fotos©JørgenKoefoed.

MALIK REV I BADETRAPPEN

DER SKETE ikke nogen særlige skader i Gudhjem, da Malik rasede over det ganske land. Det eneste var måske, at den nederste del af gelænderet på badetrappen rev sig løs fra sine mange skruer. Men trappen kan stadig bruges, selv om en bekymret sjæl, der kalder sig ’Baderyggen’, har opsat et advarselskilt om, at trappen er kaput og farlig at bruge. Men faktisk ikke! Foto©JørgenKoefoed.

SIDSTE: I skrivende stund er gelænderet nu atter blevet fastgjort til trappen. Det er klaret af Flådestation Atlanten, da det er dem, der i sin tid fik foræret trappen af Bådebygger Løvstad. Så nu kan du atter havbade uden problemer … vandet er ikke så koldt … omkring 3 grader!

Et solidt vinkeljern har fået styr på det løsgående gelænder. Foto©JørgenKoefoed.

GUDHJEM KORT OG GODT [2]
24. januar 2022

GUDHJEM KORT OG GODT [1]
14. januar 2022