GUDHJEM KORT&GODT [27]: STOKROSER OG KLOKKEKLANG

STOKROSER VERSUS RØDE ROSER

Stokroserne er ved at kvæle de røde roser. Foto©JørgenKoefoed.

Stokroserne blev fjernet – de røde roser overlevede invasionen. Foto©JørgenKoefoed.

DET SER smukt ud, når røde roser står i fuldt flot. Det gælder også dem, der står i det L-formede bed ved den elektriske P-plads på Kirkestien ud til Åbogade. Bedet bliver passet og plejet på bedste vis af et privat firma, som kommunen har hyret.

I forrige uge kom Din Blogger hjem fra en 16 dages lang tog- og bustur rundt i Norditalien. Og pludselig var det velplejede rosenbed overtaget af stokroser, som var så store, at de nærmest var de at kvæle de røde roser, netop som de skulle  springe ud.

Bloggen kontaktede Lene Kristensen, som er hende, der har med alt det grønne at gøre, som står i gaderne øen rundt. Hun var forundret over det, hun hørte. Det var i hvert fald ikke noget kommunen havde bedt om, så hun ville kontakte dem, der ordnede rosenbedet på Kirkestien.

Om aften kom Din Blogger ud til roserne og kunne konstatere, at alle stokroserne var fjernet.

Lene Kristensen forklarede senere, at entreprenøren havde været i Gudhjem, da hun kontaktede dem, derfor den meget hurtige ekspedition. Årsagen til ankomsten af de mange stokroser var helt naturlig. De havde nemlig plantet sig selv, og åbenbart haft det så godt blandt de røde roser, at de var skudt i vejret med raketfart.

Ja, er der noget, som vokser godt, så er det det selvsåede. Strax værre, når man selv putter frø i jorden, og beder til Vor Herre om, at de vil blive store og smukke inden for rimelig tid.

HVEM RINGEDE KLOKKERNE FOR?

Dannebrog var oppe, mens kirkeklokkerne blev ved med at bimle og bimle og bimle … Foto©JørgenKoefoed,

MÅSKE LAGDE du mærke til det – og undrede dig. Det gjorde Din Blogger i hvert fald. Søndag 4. juni begyndte kirkeklokkerne at ringe. Det var lige før gudstjenesten, og alt var normalt … lige indtil klokken 9:00. Det var her gudstjenesten skulle starte, men i stedet blev klokkerne ved med at bimle helt til 9:15.

Sognepræsten Tina Damholt Ravnbjerg har senere forklaret hændelsen. Det skydtes, at hun nogle dage forinden havde fået et anfald af galdeblærebetændelse, og måtte skaffe en vikar. Det var alt sammen OK … men hun havde glemt, at der var cykelløbet Bornfondo og at hele Gudhjem i den anledning var spærret for bilkørsel. Derfor måtte præstevikaren parkere uden for byen og spæne i fuldt firspring til kirken på Apostlens Heste.

Tina Damholt fik opereret sin galdeblære i mandags, og alt er godt igen. Og klokkerne ringede altså det extra kvarter for dagens kirkegængere, der pænt måtte vente på præstens ankomst.