GUDHJEM KORT&GODT [38] – JULEVINDUERNE – FORFLØJNE FLISER OG VINGER MED MERE

START – PARAT – JUL

Det er Birgit Andersen, der igen i år er Byens Julemutter. Hun har en næsten fuldtegnet julekalender, men mangler i skrivende stund, stadig at besætte to datoer. Foto©JørgenKoefoed.

DET VARER IKKE længe før alle vi Gudhjem-boere skal ud på flisen rundt i byen og synge julen ind – fra kalendervindue til kalendervindue. Indtil nu er der kun to datoer, der ikke er besat … men mon ikke der findes to husstande, der så alligevel får lyst til at fejre jul med den halve by. I hvert fald skynder du dig med at ringe til Gudhjems Julenisse – Birgit Andersen – på 2386 4456, hvis trangen kommer over dig.

Indtil nu ser julekalenderen sådan ud:

GUDHJEMS JULEKALENDER 2023:
Der startes alle dage kl. 19:00 – undtagen den 24/12, hvor man mødes i Kapellet ved Gudhjem Kirke kl. 13:00 – med gudstjeneste 1 time efter.

Du kan hver dag på Bloggen se, hvor aftenens julevindue åbnes.

01 Åbogade 6, Yrsa & Ole Trangbæk
02 Holkavej 10, Birgit og Ib Andersen
03 Nørresand Havn, Flådeseskabe Atlanten
04 Gudhjemvej 81, v/Lill og John Holm
05 Ejnar Mikkelsensvej 19, Bechs Chokolade v/ Rina Atvidsen
06 Brødegade 4 , Banken v/Jo Dam Kærgaard
07 Stationsvej 1, Gudhjem Museum
08 Melstedvej 14, v/Ulldal&Hansen
09 LEDIG DATO
10 Malkestien 2, v/ Dorthe Kofoed
11 Melstedvej 1, Gudhjemhuset
12 LEDIG DATO
13 Ejnar Mikkelsensvej 26, Gudhjem Is
14 Holkavej 20, v/Anne Desiré Vitger
15 Brøddegade 31, Spektakel Burgeren
16 Grevens Dal 50, Café Plateau, Hotel Klippen
17 Nørresand 10, Café Nørresand
18 Bålhytten ved Svømmehallen v/Gudhjemklubben Leg & Liv
19 Løkkegade 16, v/Stine & William
20 Gudhjemvej 107, Gudhjem Børnehave
21 Lillevang 2, v/Trine Boe
22 Havnen, Postbåden Peter
23 Ejnar Mikkelsensvej 24, Provianten
24 Kirkevej 9, Gudhjem Kirke, kl. 13:00
[Gudstjeneste kl. 14:00]

SCALA GUDHJEM RYKKER FOR JULEN

NORMALT VISER Byens Bedste Biograf film kl. 19:15 på hverdage, om vinteren kl. 16:15 i weekenden. Men på grund af byens julekalender, der starter kl. 19, har biografen flyttet sig 15 minutter på hverdage. På den måde kan man både nå at synge med og bagefter se film. Fra 30. november til og med onsdag 6. december vises den danske film SYNKEFRI. Det er et drama baseret på virkelige begivenheder, der fandt sted i Hirtshals i 1981, hvor ni mænd fra en fiskekutter og et redningsskib – der viste dig ikke at være synkefri – mistede livet i et voldsomt skibsforlis. Det er en Biografklub Danmark Film. Den varer 100 minutter og en billet koster kun 95 kroner.

INGEN SNE – MEN ALLIGEVEL EN SNEMAND

GUDHJEM GALLERI har disket op med en snemand. Det ligner grangiveligt, at den er gjort af sne, men da den har stået inde i galleriet et stykke tid og endu ikke er smeltet, må det være kunst-sne. Det passer jo meget godt til galleriets fire kunstnere: Smykkekunstneren Gro Haslund, kunstmaleren Hanne Støvring, keramikeren Susanne Søllund og illustratoren og billedkunstneren Morten Sørensen bedre kendt under kunstnernavnet Chimi Changa – og det er ham, der er mester for den spøjse ‘hvide skulptur’. Foto©JørgenKoefoed.

FORFLØJNE FLISER

UNDER STORMFLODEN i sidste måned kastede havet rundt med meget store sten. Men det gjaldt også for de lidt mindre. Fx gik det ud over ’flisegulvet’ på Gudhjem Røgeris udendørsterrasse. Da de små flise-sten ikke var forankret i cement, fik mange af dem en pæn flyvetur. Flere af dem landede ude i de bølgebrydende sten ved den store P-plads. Foto©JørgenKoefoed.

FORFLØJEN VINGE

DET SKETE formentlig torsdag 23. november på et eller andet tidspunkt om dagen. Der var en meget kraftig vind fra vest, og det var åbenbart for meget for en af Gudhjems Møllevinger. ”Knæk” har det formentligt lydt, da den mange meter høje vinge brækkede af ved ’roden’ og landede med et brag på jorden. Heldigvis var der ikke nogen i nærheden, da ulykken skete. Men måske en god idé, at holde sig væk fra området, hver gang vinden raser. Der er trods alt stadig tre vinger tilbage. Michael Møller, der har ejet møllen i 3-4 år, lover at få udbedret skaden i forbindelse med, at møllen får en tiltrængt hvid-kalkning. Farven hvid er efterhånden blevet afløst af brun alge-belægning. Fotos©JørgenKoefoed.