GUDHJEM KORT&GODT [39] – SANG UDEN SKIB – BIBLIOTEKSNEDLUK – PREMIERE-AMOK

HAVNEKORET ER IKKE GÅET I VINTERHI

En lille snes mennesker deltog i Havnekorets sangmorgen lørdag 13. januar kl. 10. Det foregår nu hver lørdag på Provianten, som Maria velvilligt har stillet til rådighed for det overvintrende Gudhjem Havnekor. Fra venstre Ilse, Ulla, Merete, Lisa, Poul-Erik og Nepper. Foto©JørgenKoefoed.

GUDHJEMS MEGET BERØMTE havnekor, der i sæsonen synger det gode skib ’Ertholm’ ud af havnen kurs Christiansø, er ikke gået i udenfor-sæsonen-hi. Man mødes hver lørdag på ’Provianten’ klokken 10. Som regel sidder Mikael Hammarlund ved klaveret og Birgitta slår strengene an på guitaren. Der synges et antal sange fra Højskolesangbogen. Sidste uge stod den på en række ’fædrelandssange’ startende med Halvdan Rasmussens skønne anti-krigssang: Noget om Helte … afsluttende med ikke mindre end ’Kong Kristian stod ved Højen Mast’ og ’Der er et Yndigt Land’. Relevante sange da et tronskifte stod for døren. Det er Poul-Erik og Allan, der har været ankermænd, de sidste par år, men … hvis ikke mindst én mere ville træde til som afløser, ville de lægge Havnekoret i graven. Heldigvis rakte to hånden i vejret. Det var Ulla og Ole Nepper, som godt ville være en del af forsanger-gruppen. Hurrah! Havnekoret er reddet! Der startes Skærtorsdag 28. marts klokken 09:50. Foto©JørgenKoefoed.

KAN VI REDDE VORES BIBLIOTEK?

NÆSTFORMANDEN FOR Gudhjem By- og Museumsforening Hans Jørgen Jensen og Maj-Britt Löwe fra Løkkegade indbyder til møde på Gudhjem Bibliotek. Det sker i aften – mandag 22. januar kl. 19:00. Her skal der diskuteres bibliotekets fremtid. Den kan måske sikres, hvis Byforeningen kan fremlægge en række gode ideer om, hvad man kan bruge biblioteket til – udover at være bibliotek. Derudover håber arrangørerne, at der kan dannes en lille ad-hoc-gruppe, der fremadrettet kan arbejde bibliotekets muligheder. Alle, der er interesseret i bibliotekets fremtid, bør møde op. Foto©JørgenKoefoed.

SCALA GUDHJEM GÅR PREMIERE-AMOK

7. september 2021 foregik optagelserne til DEN GRÆNSELØSE på Gudhjem gamle kirkegård. Foto©JørgenKoefoed.

Her er den grav, hvor den døde, bornholmske politimand skal begraves. Foto©JørgenKoefoed.

Gudhjems præst Tina Ravnsbjerg Damholt venter sammen med tre statister fra Skarpeskade Herrekor på at blive kaldt på arbejde. Den midterste ‘politimand’ fortæller Din Blogger, at der ikke må tages billeder. Foto©JørgenKoefoed.

DET ER IKKE hver måned, at Gudhjems biograf viser film, samtidigt med at de har premiere i de store byers biografer. Det skyldes, at filmudlejningsselskaberne tager 50 % af billetindtægten imod 25%-35%, hvis filmen har været på det danske marked over tre til fem uger. Men nu giver Scala den gas.

Torsdag 1. februar er der premiere på endnu en Jussi Adler Olsen film. Det specielle ved denne nummer seks – DEN GRÆNSELØSE – er, at den ikke alene foregår på Bornholm, men starter i Gudhjem, hvor en selvmyrdet politi-kollega stedes til hvile på Gudhjems gamle kirkegård … og endda med vores egen Tina Ravnsbjerg Damholt som præsten, der står for begravelsen.

Film nummer 2 er den danske film ROM. Den er på lærredet fra 22. februar. Det er Bodil Jørgensen og Kristian Halken, som tager til De Evige Stad for at fejre deres bryllupsdag. Alt er godt lige indtil de møder Bodils karismatiske kunstlærer og tidligere flamme – spillet af svenske Rolf Lassgård. Det er en Biografklub Danmark Film.

Den 3. film er den amerikanske science-fiktion-film DUNE 2. Etteren havde premiere i 2021 og efterfølgeren kan opleves fra onsdag 28. februar. Det bliver et skæbnevalg for den unge Paul Atreides mellem sit livs kærlighed og universets overlevelse.

Ellers er der yderligere to film på programmet, som ikke er premierefilm: STOCKHOLM BLOODBATH, er en historisk actionfilm omkring det blodige drama, der udspillede sig i Sveriges hovedstad i 1520, hvor Christian 2. få dage efter kroningen af ham, som arvekonge af Sverige lod 82 af sine modstandere myrde. Den starter torsdag 8. februar. MAY DECEMBER handler om et historisk, romantisk drama om en skandaløs affære mellem den voksne kvinde Gracie og en 14-årige Joe. Den kan ses fra torsdag 15. februar.

Filmene vises alle hverdage kl. 19:15. Lørdage og søndage kl. 16:15. Billetter – uanset længden på filmen – 95 kroner. Der modtages kontanter og betalingskort … ikke MobilePay.