GUDHJEM KORT&GODT [41] PIRAT-AKTION FORUDE, STORMSKADERNE, NOGET OM HALV-VEJEN OG KAMPEN FOR BIBLIOTEKET STYRKET

PIRAT-AKTION UNDER FOLKEMØDET

Bolig-pirater får svært ved at skjule sig under Folkemødet. Foto©JørgenKoefoed.

BLOGGEN HAR fra en pålidelig kilde modtaget en melding om, at under det kommende Folkemøde – torsdag 13., fredag 14. og lørdag 15. juni ­– vil en gruppe, der detager officielt, blandt andet bruge mødet til at udskamme dem, der blæser på bopælspligten i Allinge, Gudhjem og Svaneke. Både graffiti på de enkelte huse og løbesedler kommer i spil, forlyder det. Foto©JørgenKoefoed.

STORMSKADERNE REPARERES

Sten-belægningen skal tilbage til Røgeriet. Foto©JørgenKoefoed.

Café klint får fornyet facaden på 1.salen. Foto©JørgenKoefoed.

Belægningen oven på det store kloakrør i hjørnet af havnens P-plads var flået af. Nu har det fået frakke på igen. Foto©JørgenKoefoed.

Glaciet ved Gudhjem Havn ligner stadig det store sammenbrud. Foto©JørgenKoefoed.

DER ER efterhånden blevet ryddet op efter stormfloden i oktober sidste år. Lige nu har Familen Arvidsen sat gang i to reparationsprojekter. Dels er de mange små fliser, der fløj fra belægningen på Røgeriets udendørsrestauration ved at blive lagt tilbage på plads. Det er firmaet Sellesborg, der klarer det. Ved Café Klint fik toppen af 1. salen på hovedbygningen et så kraftigt et pust fra øst, at hele muren med vindue og bindingsværk blev trykket adskillige centimeter ind, så der var fare for nedstyrtning. Nu sørger byens flittige Murer-Jan, at få styr på murene. Nu mangler blot to-tre ting, som kommunen skal sørge for. Det er opretning af det sammenstyrtede Glacie yderst ved havnen og stenene ved det gamle bustoppested – og slæbestedet, som måske ikke bliver prioriteret i første omgang. Fotos©JørgenKoefoed.

PER OSKAR BENDTSEN OG HALV-VEJEN

Det var her Per Bendtsen holdt til. Foto©JørgenKoefoed.

EN AF BLOGGENS flittige læsere ønsker i forbindelse med omtalen af Per Oskar Bentsens bisættelse, at præcisere Bloggens fortælling om Pers forbindelse til ’Halv-vejen’:
”Cafe Klints ejer Erik Noe køber i slutfirserne en temmelig forfalden lade, for at lave sig et værksted. River bygningen ned til grunden, og genopfører den i sin oprindelige skikkelse. Navnet ’Halv-vejen’ kommer sig af, at bygningen – med meeeget god vilje – ligger halvvejs mellem Café Klint og Eriks bolig i Melsted. Da Erik dør i utide, køber Per – sammen med to andre – ejendommen. Nogen kaldte, lidt ondskabsfuldt, ejendommen for Eriksminde; men navnet Halv-vejen viste alligevel sin styrke, og forblev det gældende.”

FARVEL TIL EN AF GUDHJEMS ALLERSIDSTE ORIGINALER
20. januar 2024

KAMPEN FOR BIBLIOTEKET STYRKET

Selv om der var stor tilslutning til mødet om bevarelse af Gudhjem Bibliotek, var der kun tre der meldte sig til den nyetablerede kampgruppe. Foto©JørgenKoefoed

DER VAR KUN fire, der meldte sig ind i den ad-hoc-gruppe, som blev dannet under Biblioteksmødet 22. januar. Arbejdsgruppen skal arbejde for at bevare og sikre Gudhjem Bibliotek med alle dens funktioner: Service for lystsejlere i kælder og ’Universitetet’ på Førstesalen. Men nu er gruppen heldigvis blevet udvidet. Svend Torben Jensen og Bjarne Bruun Jensen har også meldt sig under fanerne. De øvrige er formanden for Byforeningen Ole Stigemo, næstformanden for Byforeningen Hans Jørgen Jensen, Kirsten Sode og Din Blogger.