GUDHJEM MUSEUM: ÅRETS TILLØBSSTYKKE

DENNE UDSTILLING løber kun over fire dage, men er til gengæld den mest velbesøgte. Det drejer sig om den årlige TEXTIL-UDSTILLING, hvor lokale ’producenter’ igen efter to års pause viser vævede, filtede, strikkede og patchwork-produkter.

Når udstillingen er særlig populær skyldes det også, at der er lodtrækninger om diverse præmier.

Du er inviteret til fernisering torsdag12. maj 13:00-17:00.

Ellers har udstillingen åben 13., 14. og 15. maj 13:00-17:00.
Entré: 50 kroner. GRATIS for børn under 18 år og for medlemmer af Gudhjem By- og Museumsforening. Du kan melde dig ind ved indgangen, det koster 125 kr./år og giver gratis adgang til årets udstillinger.
Der kan betales kontakt, via betalingskort og Mobile Pay-

DE PERMANENTE UDSTILLINGER:

  • Lokalhistorisk udstilling: HANDEL OG HÅNDVÆRK I BRØDDEGADE FRA 1890-1990, der vises i Stationsbygningen. En spændende udstilling, der fortæller Brøddegades historie i tekst og billeder, beboer for beboer, hus for hus.
  • I ’pakkerummet’ en udstilling om GUDHJEM-BANEN, der fyldte 100 år for et par år siden. I ’venteværelset’ der står som fra den gang, kan der også ses en 9 minutter lang film, der via en drone viser den vej, som banens damplokomotiv tilbagelagde fra Østerlars til Gudhjem.
  • I stationsbygningens er indrettet bibliotek med prøver på alle de mange bøger som kan købes på museet. Her hænger også Oluf Høst’ store maleri: ’Gudhjem det fra Bokul’, desuden vises en lang række af museets beholdning af Høst-skitser på en skærm.
  • SKULPTURPARK og den nye begyndende  SOMMERFUGLEPARK kan ses foran museet. Her er der gratis adgang.