GUDHJEM MUSEUM HOLDER STADIG LUKKET – MEN DET GØR TRAMPEDACH IKKE

Gudhjem Museum vågner op af sin vinterdale 6. maj om Gud og Mette vil. Foto©JørgenKoefoed.

Gaia Trampedach: CUT | 2021 | Olie på symønster limet på lærred | 90×70 cm.

DET VAR MENINGEN, at Gudhjem Museum skulle åbne sæsonen 1. april, men det har coviden desværre forhindret. Her skulle der have været fernisage på soloudstillingen PATTERNS med malerier af Gaia Trampedach. Hun er barnebarn af den international kendte danske kunstner Kurt Trampedach, som døde som 60-årig 12. november 2013 i sit hjem i Sare i Sydfrankrig.

Gaia er autodidakt og har tydeligvis ladet sig inspirere af sin morfars dystre farver og motiver.

Måske bliver der også mulighed for at se dem sammen, når Gaia i stedet flytter Gudhjem-udstillingen til sit galleri på Godthåbsvej i Østermarie. Det sker lørdage og søndage fra 3. april til og med 25. april mellem 13:00 og 16:00. Her kan besøgende – med mundbind – nyde og købe nogle af hendes omkring 20-25 værker. Priserne ligger mellem 5.000 og 10.000 kroner.

En del af denne udstilling sammen med andre værker vil også kunne ses, når KUNSTRUNDEN åbner på Bornholm 13. til 16. maj, hvor Gaia Trampedach er en af de 80 kunstnere, der deltager i årets ø-omspændende kunstparade.

GAIA TRAMPEDACH OM UDSTILLINGEN

I udstillingen PATTERNS udforsker jeg menneskets mønstre og vaner igennem collage-lignende malerier, malet på gamle symønstre. Jeg sætter en parallel imellem dem, og alle de valg og veje, vi igennem livet kan tage. Jeg undersøger, hvordan vi bryder, fastholder eller skaber nye mønstre.

Du bliver inviteret ind i en intens verden af følelser og symbolik, hvor vores egne reaktionsmønstre, bliver sat på prøve samt vores relationer til hinanden, naturen og vores selvbillede bliver reflekteret tilbage på os.

Stregerne symboliserer alle de veje, vi kan vælge at bevæge os i, hvilke der gør os trygge, og hvilke der føles, som om vi er på dybt vand. Gå på opdagelse i farver, ting og opbrudte sætninger der for dén, der ikke har kendt til mønsterets skrevne formål, er uforståelige og ude af kontekst.

I udstillingen indgår enkelte mindre værker af min morfar Kurt Trampedach. Der er udvalgt skitser fra dengang Kurt var i tyverne, som Gaia er nu – og slægtskabet fornægter sig ikke.

SÅ ÅBNER VI
Hvis Covid-smitten holder sig på nuværende lave punkt, vil museer, gallerier, teatre, musikhuse, biografer, cafeer, værtshuse og restauranter åbne i hele landet fra 6. maj – Gudhjem Museum dog først fra 8. maj med den planlagte BORNHOLMS KUNSTRUNDE.

FAKTA

Gaia Armyrantis Trampedachs Atelier
Godthåbsvej 29a, 3751 Østermarie
PATTERNS
Åben lørdage og søndage fra 3. april til 25. april 2021
kl. 13:00 – 16:00 eller efter aftale.
mobil 0045 3030 0389
mail@gaiatrampedach.dk
www.gaiatrampedach.dk

Gudhjem Museum
Stationsvej 1, 3760 Gudhjem
KUNSTRUNDEN
Åben lørdag 8. maj til og med søndag 16. maj
hver dag 13:00 til 17:00
www.gudhjemmuseum.dk

TEXTILMESSEN, der normalt afholdes omkring
Store Bededag 30. april er aflyst.