GUDHJEMS NYE SKULPTUR-PARK

Det meste af arbejdet med at få de syv skulpturer på plads i landskabet, er udført af udstillingsudvalget. Her er Ole Stigemo i gang med at lave et fundament til Inoues runde skulptur HIMMEL OG HAV. Foto©JørgenKoefod.

HIMMEL OG HAV-skulpturen er et puslespil med fem brikker. Foto©JørgenKoefoed.

Det er smeden i Tejn, der har fremstillet fundamenterne til skulpturerne. Foto©JørgenKoefoed.

I AUGUST 2017 ankom der syv tons-tunge granit-skulpturer til Gudhjem Museum.

De er alle tilvirket af den japansk-bornholmske billedhugger Jun-Ichi Inoue, som døde i 2009. I forbindelse med at hans enke –Sheena Inoue – afhændede deres fælles hjem og værksted i Olsker tilbød hun at låne disse værker til Gudhjem Museum – med forkøbsret.

Hidtil har skulpturerne stået rundt om den gamle stationsbygning, hvor de har ventet på en eventuel donation. Selv om det endnu ikke er lykkedes at skaffe de 850.000 kroner til købet, har Gudhjem By- og Museumsforening alligevel besluttet, at bekoste den planlagte placering af skulpturerne i det åbne landskab foran museumsbygningerne.

Det startede man så med i går og blev næsten færdig. Blot mangler det runde puslespil HIMMEL OG HAV. Det kommer på plads, når flyttemand Henrik Skovgaard får fat i en sugekop til sin kran.

Gudhjem Museum kan faktisk godt prale af, at de nu også råder over en skulptur-park. I forvejen står der ikke mindre end ni skulpturer af Julie Høm, Ole Christensen, Ingelise Westman og ja også en enkelt af Inoue. De får selskab af de syv nye, så beholdningen i alt kommer op på 16 kunstværker.

PS: Byforeningen har indtil nu forgæves søgt en række fonde til at kunne erhverve skulpturerne. Der søges videre, MEN hvis du har 850.000 kroner, du ikke ved, hvad du skal stille op, er du meget velkommen til en donation. Ring til Ole Stigemo 2396 5002 og fortæl ham den gode nyhed.

FUGLEBADET blev placeret ved bænken og den lille lund af småtræer. Det var Henrik Skovgaard, der stillede kran og ekspertise til rådighed. Udstillingsudvalgets Ole Stigemo og med ryggen til Claus Sonne bakser med at få granit-klumpen i vater. Det var faktisk lidt af en opgave, da den var ujævn i bunden. Foto©JørgenKoefoed.

Inous HEXAGON kom nemt på plads uden at Ole Stigemo og Claus Sonne fik sved på panden. Foto©JørgenKoefoed.