GUDHJEMS AVISBUD HAR VÆRET 25 ÅR I FAGET

Per Mogensen bringer nyheder ud til de gudhjemske abonnenter – og har gjort det i noget der ligner en menneskealder. Fotos©JørgenKoefoed.

DER ER MANGE, der kan fejre 25 års jubilæum, men det er vist en sjældenhed – eller om muligt aldrig sket før – at én kan fejre, at have været avisbud i hele 25 år uden afbrydelser. Men det kan Per Mogensen.

Mandage til og med lørdage har han bragt aviser – i sær Bornholms Tidende – ud til abonnenterne. De sidste mange år i Gudhjem. Løseligt sammentalt er det blevet til næsten 8.000 leveringsdage. Ferie taler man ikke om. Det er en by i Rusland.

Det første år arbejdede Per for Post Danmark. Det var dem, der stod for udbringningen af Tidende. Derefter overtog avisen selv leveringen, da det var billigere. Og så er det bare fortsat i yderligere 24 år.

Det ligger ikke hel klart, hvor Per er kommet til verden. Enten i Åkirkeby eller i Rønne. Men det var sammen med en tvillingsøster. Og det er heller aldrig blevet helt klart, om han er storebror eller lillebror. Der var få minutter mellem deres ankomst til Verden. Hans søster bor nu i Odense, er blevet gift med en tvilling og har fået tvillinger.

Ellers har han yderligere to brødre, som han er storebror for. Selv er han rundet 55 år, og ud over han har tillagt sig en pæn rundbuestil, er han især kendt for, at han skifter bil lige så tit, som vi andre skifter underbukser. Lige nu en Volvo Stationcar, som han erhvervede for skrotprisen på 2.000 kroner.

Din Blogger har fået leveret Bornholms Tidende gennem de sidste 15 år – og hver gang af Per … til tiden. Det er ganske flot!