GUDHJEMS GAMLE KØBMAND ER DØD

Ruth og Karsten Hansen flyttede i efteråret 2015 tilbage til Gudhjem til stuelejligheden i bygningen ved siden af biografen og over for Spar-butikken. Foto©JørgenKoefoed.

I foråret 2018 blev Ruth sammen med sin mand udnævnt til æresmedlemmer af Østerlars-Gudhjem Pensionistforening. Foto©JørgenKoefoed.

KARSTEN KOFOED HANSEN DØDE lørdag 3. februar 93 år gammel. Han var en kendt skikkelse i Gudhjem gennem et halvt hundrede år. Dels drev han fra 1957 til 2005 købmandshandel, der hvor Spar ligger i dag, og dels overtog han sammen med sin hustru og tre sønner Kino Gudhjem i 1980. Den blev drevet af hele familien ved billetlugen, i operatørrummet og i salen. I 2000 blev biografen totalrenoveret og overtaget af den selvejende institution Scala Gudhjem. Her var det den ene af sønnerne – Henrik – der kørte forretningen lige indtil en dag, hvor han droppede ud og tog til København for at arbejde.

Familien modtog Gudhjem Prisen i 1999 for ombygningen af købmandshandlen og de nye ferielejligheder.

I januar 2005 flyttede Karsten og Ruth til et nyindkøbt hus i Gartnervangen i Rønne. De ville gerne have forsat med at bo i Gudhjem, men de kunne ikke finde et hus uden trapper. Men noget skete 10 år efter. Henrik Hansen købet ’Bakken’ lige ved siden af biografen. Huset indeholder tre lejligheder. Den på 1. salen indtog Henrik og hans forældre flyttede ind i stueetagen. Som der stod skrevet på Bloggen:

”BLOGGEN: Det er da lidt af en verdensnyhed, at netop I to flytter tilbage til det sted, hvor I og jeres tre sønner var hele byens omdrejningspunkt. Det tror jeg, mange bliver glade for. Jeg kan se, at I har et stort vindue i stuen ud til gaden. Det er genialt. Så kan I holde øje med alle dem, I kender, der går fordi … det er meget bedre end fjernsyn. KARSTEN HANSEN: Ja … hæ-hæ …”.

Karstens hustru – RUTH EDEL HANSEN – døde 29. januar 2019. Det var efter, at ægteparret var flyttet tilbage til huset i Rønne, hvor der søn Glen også boede. Ruth brækkede benet og kom på hospitalet. Her pådrog hun sig en lungebetændelse. Den døde hun af. Hun blev 82 år. Noget af det samme skete faktisk for Karsten. Han faldt også, men dog uden at brække noget. Da han var blevet lidt konfus efter ulykken blev han indlagt på Bornholms Hospital. Her døde han en uge efter.

Begravelsen finder sted tirsdag 13. februar kl. 11:00 fra Gudhjem Kirke. Karsten bliver stedt til hvile i familiegravstedet på den ’nye’ kirkegård i Gudhjem.

Der er gravøl på Restaurant 3760 efterfølgende, hvor alle er velkommen.