GUDHJEMS PORTRÆTMALER GENSÅ SIT HENRIK-PORTRÆT

Det var i denne uges BilledBladet – nr. 34/2018 – at Lisa Høyrup pludselig genså sit Henrik-portræt. Foto©JørgenKoefoed.

”DET VAR SÅDAN, at jeg faktisk fik gåsehud, men også meget glædeligt overrasket, da jeg så mit maleri i BilledBladet.”

Det fortæller Gudhjems portrætmaler Lisa Høyrup, da hun i denne uges BilledBladet kom til side 4 og kiggede på et foto, som var en del af BilledBladets besøg hos Dronningen på hendes franske Château Cayx.

På fotoet, som viser Dronningen på vej ud af slottet, kunne man se ind i en dagligstue. Og her spottede Lisa sit maleri af prins Henrik, som hun malede i 2004.

BLOGGEN: Hvorfor blev du overrasket? Du viste jo godt, at maleriet var givet som en gave til Prinsgemalen.

LISA HØYRUP: Ja, men jeg blev overrasket, fordi jeg ikke vidste, hvor portrættet befandt sig. Så efter 14 år fik jeg så pludselig vished om, at det ikke var pakket ned i en kuffert, men faktisk hang på en meget synlig plads på slottet i Frankrig. Fotoet viser jo Dronningen på vej ud til pressen i gårdhaven, men også hendes hofdame, der befinder sig inde i stuen, hvor maleriet hænger. At BilledBladets journalist Trine Larsen har spottet maleriet, skønt det på fotoet er meget tilsløret og uskarpt i baggrunden kan ses af den ledsagende billedetext: ’Minder om prins Henrik står i kø overalt på Cayx. Som her, hvor et portræt af prinsen hænger over døren’.

GAVEN TIL PRINS HENRIK

Prins Henrik – olie på lærred – 60 x 60 cm – 2004. Udført af Lisa Høyrup.

Da Prinsen fyldte 70 år 11. juni 2004 bestilte fire af hans rejsekammerater – hotelejer Enan Galaly (Hotel Marselisborg i Århus), direktør Leif Christian Rasmussen (Hotel Phønix i København), reklamedirektør Peter Elley (Grey Holding) og journalist Jakob Johannsen – et portræt hos Lisa Høyrup. Det skulle også indeholde en del af de oplevelser, de fem havde haft under deres mange rejser – i sær til Nordafrika. Lisa Høyrup var ikke med til gave-overrækkelsen.