GUDHJEMS SORTE CAFÉ UDLEJET

Bjarke er den nye lejer af DEN SORTE CAFÉ i Gudhjem. Foto©JørgenKoefoed.

DET BLEV HELDIGVIS ikke til endnu en is- eller choloadebutik, da kommunen udpegede den heldige vinder af lejemålet af den såkaldte SORTE CAFÉ på havnen i Gudhjem.

I stedet bliver det maritimt, og det passer jo vældig godt til stedet, som tidligere har været brugt som værksted af havnefogeden – altså den gang for længe siden, da Gudhjem og Nørresand havde sin helt egen.

Det er gudhjem-boen Bjarke Schnettler Clausen, der nu har tegnet en 20-årig lejekontrakt med kommunen. Han vil bruge det sorte skur til at videreføre sine maritime forretninger fra sidste år under navnet 50o.

Det kommer til at dreje sig om snorkle-ture og undervandsjagt med harpun fra Helligdommen til Randkløve, sæl-safari på og sejlture rundt om Ertholmene.

På længere sigt kunne Bjarke godt tænke sig at starte en sejlerskole. Trods masser af vand, havne og sejlbåde eksisterer der faktisk ikke sådan én på Bornholm.

I øvrigt ejer og driver Bjarke også THE SURF LODGE i Brøddegade. Her kan man bla leje mountainbike-cykler, surf-ting og værelser.