HAAGENSEN KOMMER TIL BORNHOLM MED SIT KOR

Altmuligmanden H. P. Haagensen sammen med polarforskeren Ejnar Mikkelsen fotograferet foran Bloggens redaktion på Kirkestien 1 i Gudhjem. Foto©GudhjemArkiv.

H. P. HAAGENSEN var en kendt mand i Gudhjem. Han levede hele sit liv i byen – fra sin fødsel i 1884 til sin død i 1958. Han var fisker, brændelshandler, depotindehaver – og kunstner. Flere af hans malerier befinder sig på Gudhjem Museum.

Men det er ikke ham, der kommer og synger.

Det er heller ikke hans søn PÆR HAAGENSEN, som var sømand og i sine senere år sejlede med turister ud til Hestestenene og tilbage til Gudhjem, og sammen med sin hustru – Eva Haagensen – startede restaurant Bokulhus i Gudhjem.

Den første TEMPELRIDDERNES SKAT kom i 2006. Nummer to og tre i henholdsvis 2007 og 2008.

Pær fik en søn, som fik navnet ERLING HAAGENSEN. Det er en mand, der indtil for ikke så mange år siden boede i Rø. Her udtænkte han årsagen til rundkirkernes placering og skrev malende om Tempelridderne på Bornholm. Det blev til både flere bøger og tre spillefilm for i sær børn og unge: Tempelriddernes Skat I, II og III. Erling har en teori om, at Den Hellige Gral ligger under gulvet i Østerlars Rundkirke. Han er uddannet journalist og gjorde den bedrift, da han var ansat på Ugens Rapport, at køre fra Skagen til Tønder baglæns i en 2CV. Præstationen skulle være noteret i Guiness Rekordbog. Og ja, så har han også været stationschef på TV2/Bornholm. Men … det er heller ikke ham, der kommer med sit kor til Bornholm

Sådan ser han ud: H. P. Haagensens oldebarn Stephan Haagensen. Her omgivet af to skønne, syngende silde-søstre Pernille og Marianne Mortensen, som er opvokset i Rønne sammen med en tredie søster. Deres forældre flyttede for ti år siden til Strandvejen i Allinge. Deres far har spillet trompet og horn i Rønne Byorkester og været formand i mange år. Vist nok i 40! Deres mormor og morfar bor i Melsted. Pernilles søn hedder Henry efter sin 88-årige  morfar. Foto©GitteRex.

NU kommer det: Det er derimod Erlings søn, STEPHAN HAAGENSEN, der som leder af BRYGGENS KOR, kommer til øen. Faktisk på en træningstur med to sang-arrangementer i Hasle og på Bornholms Kunstmuseum.

Stephan tilføjer, at han sørme også har en faster Eva i Rønne, som i sin tid startede restauranten Casa Mia med sin italienske mand Rafael.

Så kan det da ikke blive mere bornholmsk!

KONCERTER:
Fredag 17. maj 19:30-21:45: Koncert/syng-sammen med KUK i Hasle på Hasle Rådhus.
Lørdag 18. maj 15:00: Koncert på Bornholms Kunstmuseum.

FAKTA OM BRYGGENS KOR

Bryggens Kor for fuld udblæsning på Islands Brygge med Langebro og Danhostel Copenhagen City [oprindelig Hotel Europa og senere HKs hovedkvarter] i baggrunden. Foto©BryggensKor.

Koret har omkring 40 medlemmer, hvoraf de 18 kommer til Bornholm.

De fortæller om sig selv:

  • Vi er et lokalt forankret kor fra Islands Brygge i København. Vi er en stor og blandet skare af sangglade mennesker, som deler glæden ved musikken og det fællesskab, det giver at synge sammen.
  • Vi synger forskellige rock-, pop- og jazzsange af bl.a. kunstnere som Marie Key, Lisa Ekdahl, Saybia, Adele og Pentatonix.
  • Vores korleder er den engagerede og erfarne Stephan Haagensen, der er uddannet fra musikkonservatoriet .
  • Vi glæder os meget til at opleve lidt af solskinsøen og synge for bornholmerne!

Koret er på Bornholm 17. – 19. maj 2019, hvor de overnatter på Vandrehjemmet Nordly.
Lørdag 18. maj 18:00 spiser koret på Restaurant Venezia i Gudhjem.

Korets sidste optræden foregik for nylig på Plænen i Tivoli i forbindelse med KorFestival 2019.