HAR GUDHJEM BRUG FOR EN NY OG STØRRE SAUNA?

Sådan kunne en ny sauna se ud – nu med omklædningsrum. Krogh Hansen har tegnet og Johan Lorentzen har stået for de indre installationer. Illustration©MaleneKyed/FlådeselskabetAtlanten.

Sådan ser den gamle sauna ud – lille, men nuttet. Foto©JørgenKoefoed.

FOR ÅR TILBAGE forærede Proviantens tidligere ejer – Lucas Schmidt – Gudhjem en lille sauna. Først blev den opstillet på havnen i Gudhjem længst mod syd. Den passede ikke rigtigt op ad den rå klippevæg, så den blev flyttet til Nørresand Havn, hvor den nu har stået i en række år. Flittigt brugt ikke mindst af morgenvinterbadedamerne.

Så vidt så godt.

Problemer er, at den er temmelig lille. Der er plads til omkring fire mennesker i normalstørrelse – hvis man altså ikke har noget imod at gnubbe lårbasser.

Derfor har Flådestation Atlanten gennem det sidste års tid haft planer om en ny og større af slagsen. Erling Krogh Hansen, der ejer huset, der ligger lige ved siden af den gamle sauna, har tegnet en ny og større. Men hvem skal betale for herligheden – og hvem vil drive den?

Det holder Flådeselskabet nu et møde om. Det sker tirsdag 14. april 19:00 i det grønne skur på Nørresand. Her skal det afklares, om nogen vil være med til at etablere en forening, der skal stå for denne nye svedeanstalt.

I øjeblikket er det Atlanten, der driver Lucas’ lille sauna, men bliver der bygget en ny, skal der dannes en forening, som overtager ansvaret.

PLACERINGER

Vil du være med, så kom til mødet. Det skal også diskuteres, hvor en ny sauna skal placeres. Flere har talt om den lille plads bag ved kajak-skuret, hvor man så via en trappe kan dyppe sig i Smederenden, hvis man ikke vil benytte den stige, der findes ved Bassinet ved ydermolen.

Bag kajak-skuret vil den nye sauna være stuvet lidt af vejen. Foto©JørgenKoefoed.

Saunaen kunne også sættes ind i skrænten helt nede ved vandet. Foto©JørgenKoefoed.

Her viser to pinde bag den nuværende sauna, hvordan den kunne bygges lidt ind i skrænten, og med samme placering som den nuværende sauna. Foto©JørgenKoefoed.

GENERALFORSAMLING I ATLANTEN

Inden sauna-mødet i april, afholder Flådeselskabet Atlanten deres ordinære generalforsamling. Det sker søndag 29.marts 15:00 i foreningens skur på Nørresand. Her vil sauna-spørgsmålet sikkert også blive drøftet indgående.

Hvis DU vil være med i debatten, så mød frem. Er du ikke allerede medlem, kan du melde dig ind ved indgangen. Det koster årligt 75 kroner for én person og 125 for en familie.