HAVNEKORET I GUDHJEM MANGLER LEDENDE FORSANGERE

Korets førstemand Poul-Erik Salomonsen synger måske på sidste vers. Foto©JørgenKoefoed.

DET EFTERHÅNDEN verdensberømte havnekor i Gudhjem, som hver morgen synger ERTHOLM ud af havnen kurs Christiansø, rundede som bekendt 10 år i år. Det blev startet af den tidligere PROVIANTEN-ejer Lucas Schmidt og Is-Lennarth med 1. violinisten Jens Riis, som leder at koret.

Men et problem opstod, da Jens blev nyrepatient og til sidst blev så svag, at han ikke længere kunne styre den ansvarsfulde post og flyttede fra Gudhjem til et hyggeligt plejehjem midt i havnebyen Gilleleje.

Koret mangler en musiker, der kan lede koret til de rette toner til de mangfoldige sange, som korets store repertoire består af.

Havnekoret er nemlig ikke et rigtigt kor, som øver hver onsdag og fredag aften. Nej! Koret består af de mennesker, der mere eller mindre tilfældigt dukker op inden færgeafgang.

Manglen på en ledende musicus bliver måske løst til næste år. Bloggen har gennem sin øresnegl hørt et – meget – løst rygte om at en musiker, vil flytte til byen inden næste sæson. Spændende om rygtet taler sandt.

Men for at komme til sagen: Hele dette år er det Poul-Erik Salomonsen, der hver morgen er mødt op og styret slagets gang. Det vil han gerne fortsætte med næste år – men på én betingelse: Der skal flere af ham, således at fem-seks – der kan synge rent og kraftigt – deles om korleder-jobbet.

Så har du lyst til at være med på holdet af næste års korledere eller forsangere, kontakter du Poul-Erik enten på havnen efter havnesangen klokken 10 eller på hans mobil: 2868 1746.

Hvis ingen melder sig, vil Havnekoret formentlig slukke og lukke, når færge-sæsonen slutter i år 23. oktober.

Det ville da være trist!