HEROINEN FLYDER OVERALT!?

Sådan ser poserne ud. De måler 35 x 12 mm og vejer næsten ingenting. Foto©Jørgenkoefoed.

DU HAR SIKKERT lagt mærke til de små, hvide pakker, der ligger og flyder over alt på gader og stræder – ikke mindst i GUDHJEM. Din Blogger undrede sig over, hvad de små pakker indeholdt. Kunne det være sukker – eller den lidt farligere heroin? Svaret blæste i vinden indtil en pressechef for det tidligere HOUSE OF PRINCE, kunne berolige mig med, at det blot var brugte tobaksposer. Sådan nogen man placerer mellem tænderne og overlæben. De er ganske vist røgfrie, men til gengæld lige så skadelige for legemet som de lidt mere elegante røg-pinde.

Ikke nok med at de er ret så usunde for homo sapiens, men faktisk kan de være dødelige for både hunde og katte. Ifølge et læserbrev i Bornholms Tidende fra Barbara Andersen, er det livsfarligt, hvis en hund labber en brugt pose snus i sig. Flere dyrlæger fortæller, at de får mange hunde ind, som har fået alvorlige problemer med både maven og tarmen ved indtagelse af nikotin.

Man burde ligesom i Singapore uddele bøde til de mange, der smider både cigaretskodder, nikotinposer og alt muligt andet affald på gaden. Men desværre har politiet og retsvæsenet vist rigeligt at se til. Måske bedre at lave en returordning: 1 krone pr. afleveret 10 skod eller poser, som kan håndteres af de forretninger, der sælger disse hyggelige men usunde varer. Bare et forslag!