HØJE KARAKTERER TIL GUDHJEM MUSEUM MED MERE

Gudhjem Museum – det er her det sneer! Foto©JørgenKoefoed.

GUDHJEM MUSEUM har gennem sæsonen uddelt et spørgeskema til de besøgende, som flere har udfyldt. Det har givet et indblik i, hvad publikum blandt andet mener om de udstillinger, der har været i sæsonens forløb.

Det har vist sig, at udstillingen SKURET med de to keramikere fra Nexø, Anette Leegaard og Alexandru Murer – begge uddannet på Glas- og Keramikskolen – har været den mest besøgte af dem alle med 549 gæster. Fordelt med105 gæster til ferniseringen, 318 betalende gæster, 5 studerende, 89 medlemmer af byforeningen plus særligt inviterede eller børn [gratis] og 32 i grupper.

Det giver dette antal gæster pr. besøgsdag: 18,3 [inkl.ferniseringen] og 15,3 [excl. fernisering], svarende til en vækst i antal besøg pr. dag på 47% i forhold til Efterårsudstillingen ‘Lange Udsigter’ i 2022.

Tilfredshed med udstillingerne ligger på højt niveau, som museumsgruppen kun kan være tilfreds med. I gennemsnit mener 84,6%, at udstillingerne i høj grad lever op til deres forventning. For de enkelte udstillinger: ’Come to Life’ 88,5% – ’Tegning med Saks’ 94,4% og ’Holkahesten’ 78,9%.

Det er er Gudhjem By- og Museumforenings formand, Ole Stigemo, der er udstillingsansvarlig.

JULEARRANGEMENTER
Lørdag 16. december kl. 13:00 -17:00: JUL PÅ DEN GAMLE STATION. Der er kaffe på kanden og der er sørget for, at den rette julestemning er tilstede. Sæt dig godt til rette i Stationens originale Venteværelse, hvor to gamle jernbaneentusiater – Kirsten og Bent Boesen – vil fortælle om dagligdagen på stationen, som også var bolig for stationsforstanderen. Det sker kl. 14:00-16:00.

JULEGAVER TIL NEDSATTE PRISER

JULEGAVE-IDÉ: Tage Voss’ STATUS PÅ SKÆRET er enkle refleksioner over det at være læge på en ø og menneske i verden. Skæret er Christiansø, den lille bitte ø mellem Bornholm og Sverige, et skær med en flok mennesker og deres liv. Bogen rummer tanker ved fødslen, børnenes lege, alderdommen og døden. Optrykket er med samme forside som 1. udgaven fra 1954. Foto©JørgenKoefoed.

ENDNU TO GAVE-IDEER: Peter Tiemroths GUDHJEM i 9000 ÅR. Om byens historie fra Fiskerleje og Kunstnerkoloni til Turistmekka … med gennemgang af alle de mange berømte kunstnere, der levede og arbejdede i den lille klippeby. Og 192 ØJEBLIKKE AF GUDHJEMS HISTORIE. Et rigt udvalg af fotos fra Gudhjem Arkiv om byens liv og levned. Redigeret af Svend Torben Jensen, Mogens Lau og Flemming Svenningsen. Foto©JørgenKoefoed.

Museet har samlet en række bøger, postkort og plakater, som sælges til stærkt nedsatte priser. Alle ikke-nedsatte varer kan købes med 10% rabat.

NÆSTE ÅR

Onsdag 24. januar 2024 kl. 19:00-21:00: Foredrag om BOPÆLSPLIGTENs betydning for lokalsamfundet. Oplæg ved Anders Hedetoft, chefkonsulent på Center for Regional- og Turismeforskning. Problemet bliver nu undersøgt og belyst i et forskningsprojekt, der analyserer effekterne af den bølge af ophævelser, som er skyllet hen over Danmark efter finanskrisen. Entré 50 kroner. GRATIS for medlemmer af Gudhjem By- og Museumsforening.

Lørdag 23. marts 2023 kl. 14:00-16:00: Fernisage på årets to første udstillinger. Bornholmermaleren AAGE SCHAD vises i Stationsbygningen og vil være på hele sæsonen. Nexø-kunstneren ALENA WILLS vises frem til 21. april i Udstillingshallen. Det er en ’stafetudstilling’ videregivet af sidste års stafetter.