OLUF HØST MUSEET SKAL TOTAL-RENOVERES

Atheneflyt er i gang med at tømme Oluf Høst Museet for alle løse genstande. Foto©JørgenKoefoed.

VED EN MIDDAG på Restaurant Venezia i Gudhjem for et par uger siden, fik din Blogger at vide, at Oluf Høst Museet i Løkkegade i Gudhjem står over for en gennemgribende – og tiltrængt – renovering. Diverse fonde har doneret i omegnen af 13 millioner kroner til formålet. Det betyder at hele huset skal tømmes totalt. Problemet med opbevaring af de kostbare Høst-malerier er blevet løst på den geniale måde, at Bornholms Kunstmuseum midlertidigt vil udstille dem i deres lokaler. Så i løbet af nogen tid – formenlig først i det nye år – vil Høst Museet genopstå på Kunstmuseet i Rø.

Forleden kom Din Blogger forbi Oluf Høst Museet, da flyttefolk var i færd med at flytte materialer fra huset ud til en større flyttebil. Foran døren ind til Museets gård stod en kvinde. Hun forklarede, at hun var medlem af Museets bestyrelse, og åbenbart var tilstede for at holde opsyn med flyttekasserne. Da Bloggen ville fotografere en flyttemand med en flyttekasse i armene inde i gården, skyndte hun at smække døren i.

BLOGGEN: Hvorfor må jeg ikke tage et billede af flyttemanden og kasserne i gården?

BESTYRELSESMEDLEMMET: Fordi så tror du måske at kasserne skal smides væk.

BLOGGEN: ????

Det kvindelige bestyrelsesmedlem til højre i billedet holder øje med flyttekasserne. Foto©JørgenKoefoed.

Bloggen måtte ikke fotografere ind i Museets gård, men gerne garagen ud til Løkkegade. Flyttekasserne står klar til malerierne. Foto©JørgenKoefoed.

DIREKTØREN KOM FORBI

I samme øjeblik kom direktør Martin R. W. Brandt ud af Museet. Da Bloggen spurgte ham om renoveringen, viftede han med hånden og sagde noget i retning af: “Gå med dig. Forsvind! Du har svinet vores bestyrelsesformand til, så du skal bare forsvinde. Gå væk!”

En ikke særlig venlig modtagelse af byens lokale Blogger, som blot ville skrive om den forestående renovering.

Bortset fra at Bloggen aldrig har talt med hverken den nuværende eller tidligere bestyrelsesformand – endsige skrevet om dem – havde Bloggen åbenbart i museumsdirektørens øjne forbrudt sig så meget, at direktøren for det hele beordrede Din Blogger helt væk fra Løkkegade.

Museumsdirektøren tænkte nok mere konkret på de skriverier, som optrådte på Bloggen i 2004, da daværende direktør Sandberg foretog det mærkelige opkøb af naboejendommen, da husets daværende ejer fru Vang flyttede på plejehjem.

For en god orden og Martin R. W. Brandts skyld er de tre kritiske blog-indlæg hyperlinket nederst i artiklen.

For at få nærmere og præcise oplysninger om Museets renovering ringede Bloggen til Erik Høst. Han er næstformand i bestyrelsen og fortæller, at renoveringen blandt vil omfatte, at handicappede kan få adgang til museet gennem gården til højre for bygningen og om til haven, hvor der vil være en handicapvenlig indgang. Desuden skal der også etableres en indvendig elevator, så alle får adgang til de øvre etager. Kælderen som indtil nu har været brugt til arkiv, skal forsynes med toiletter og en lille biograf. Således bliver der ikke – som skitseret – lavet om på den oprindelige indgang mod Løkkegade.

Det er Jørgen Overbys Tegnestue i Gram i Sønderjylland, der står for restaureringen. Bestyrelsesmedlem Dagmar Warming, som netop er fratrådt stillingen som direktør for Ribe Museum, er udpeget som bestyrelsens byggeansvarlige.

Erik Høst regner med at museet kan genåbne til maj 2022. Således bliver der ikke åbent i Påsken, som man plejer.

Her er de gamle Blog-indlæg om det mystiske hus-køb:

HVAD MON DER FOREGÅR BAG HØST MUSEETS NEDRULLEDE GARDINER ELLER SÅ BLIVER DER ATTER ET ATRAKTIVT HELÅRSHUS MINDRE I GUDHJEM
26. juni 2014

BALLADEN OM HØST MUSEET: ”DET ER STÆRKT INJURIERENDE”.
4. juli 2014

HØST-MUSEET BIDER I GRÆSSET – SÆLGER NABO-EJENDOMMEN
22. marts 2016