HUL I VEJEN KAN GI’ HUL I HOVEDET

Vejen til biblioteket er fuld af faldgruber, der er usynlige, når mørket har sænket sig. Foto©JørgenKoefoed.

DET ER IKKE helt ufarligt, at bevæge sig rundt i Gudhjem – især ikke når mørket har sænket sig. Flere steder er der huller i asfalten, som bliver usynlige de steder, som ikke er oplyst.

To af disse steder er henholdvis ved biblioteket og ved SPAR. Her skete der i sidste måned to faldulykker, som kunne have forvoldt knækkede hofter og lårben. Begge gange var det ældre kvinder, som blev fældet omkuld, da de trådte ned i et af disse store sprækker i vejbelægningen.

FØRSTE ULYKKE

Den første kvinde drejede fra Åbogade ind mod Biblioteksgården. Hun skulle til et aftenmøde på Universitetet. Lige ud for Sportsforretningen er der buldrende mørkt. Hun observerede ikke hullet og styrtede omkuld. Hun kom ikke noget til, men kunne ikke selv komme på benene. Da andre mødedeltagere var på vej, var hun bange for, at dem der var i bil ville dreje ind uden at kunne nå at bremse, når og hvis de så hende. Hun rullede ind til siden og blev heldigvis hjulpet op kort tid efter inden den første bil ankom. Men det kunne være gået grueligt galt.

ANDEN ULYKKE

Vejen til SPAR-butikken er fuld af huller, som er usynlige efter mørkets frembrud. Her er nemlig intet gadelys. Foto©JørgenKoefoed.

Anden faldulykke skete kort tid efter i området mellem Brøddegade og SPAR-området. Der er nogle fæle sprækker i stor størrelse både lige når man svinger ind i gården og videre frem mod SPAR. Området ved indkørslen henlægger også i total mørke. Her faldt damen – heldigvis også uden at komme noget til. En tyk vinterfrakken er en god polstring mod knogle-knæk. Her kunne hun også være blevet påkørt af en indsvingende bil. Men heldigvis kom der et par herrer og hjalp hende op inden.

ALARM TIL KOMMUNEN

Huller i mørke gader udgør faktisk en stor fare for det gående folk. Derfor ringede Bloggen til Kommunens Vej- og Park, og blev stillet om til Carsten Pedersen, som er planlægger i afdelingen. Han fik oplysning om de famøse huller. Han erkendte, at det var noget, der skulle laves hurtigst muligt og takkede for oplysningerne.

Samtalen med hr. Pedersen foregik 10. marts. I skrivende stund [25/3] ligger hullerne stadig og griner af de forbipasserende.

Men, selvfølgelig!

Man kan ikke forlange mirakler. Ting tager tid … ikke mindst i Bornholms Regionskommune!

Endnu et hul i SPAR-gårdens belægning. Foto©JørgenKoefoed.

Endnu flere huller ved SPAR. Foto©JørgenKoefoed.

Pas på! Endnu en grim forhindring på vej til SPAR-butikken. Foto©JørgenKoefoed.

PS: Ring [2782 0241] eller skriv [arkivparis@aegir.dk] til Bloggen, hvis du også er faldet i et hul eller har observeret farlig vejbelægning andre steder i Gudhjem.