HUSK VÆRDIERNE, WINNI!

Der er vel ikke mange borgmestre, som Bornholms Winni Grosbøll, der har skiftet så meget udseende i den periode på de ni år, hun har være på posten. Her fotograferet, da hun åbner Folkemødet i 2014. Foto©JørgenKoefoed.

 KOMMENTAR AF JAN HANSEN:  Jeg var lige ved at få den fint-ristede Merrild i den helt gale hals, da jeg læste det seneste interview, som vores borgmester netop lige har givet til netmediet fashionforest.dk. Da kaffen efter flere sekunders forsøg endelig var dirigeret ned i det rette rør, måtte jeg lige tjekke, at jeg havde læst rigtigt, hvorefter min mund helt af sig selv formede ordene: ’Det var alligevel pokkers!’, og flere på hinanden efterfølgende slurke kaffe blev hurtigt indtaget i håb om at det kunne styrke lidt.

Og hvorfor så dette chok?

Hvad har Bornholms borgmester dog sagt, der kunne få min puls langt op over det anbefalede niveau en tidlig morgenstund?

Jo, hun har såmænd helt åbenlyst erklæret, at hun er havnet lige præcis i den mentale tilstand, som alle udbrændte levebrødspolitikere også er i – nemlig dér, hvor det at mene noget politisk, brænde for noget og vise hvad man brænder for på alle fronter må vige pladsen for det konforme mantra, som hedder ’bredt favnende’ eller lidt mere jordnært: ’folkelighed’.

Det hele handler om mode, hvilket jeg i sig selv finder uinteressant, men i den pågældende artikel udtaler Winni Grosbøll sig om sin påklædning i regi af sit hverv som borgmester, og hvilken vigtighed det har for hendes virke. Først forsøger hun at sætte en klar skillevæg mellem sin borgmester-gerning og hendes valg af påklædning ved at sige, at hun ikke bruger sin påklædning i politisk øjemed. Det er i sig selv lidt underligt, men læser man et par linjer længere nede, kommer den helt åbenbare selvmodsigelse, idet Grosbøll alligevel indrømmer, at hun gør netop dette, dersom hun tilsyneladende gør meget ud af at klæde sig så apolitisk, som hun kan med det formål at være så bredt favnende som muligt. Fordi hun jo er vores alles borgmester.

DET BREDT FAVNENDE

Det var så her kaffen begyndte at få svært ved at trænge ned, da jeg læste det første gang, og det er præcis i den pointe med ’det bredt favnende’, at jeg må erkende, at jeg ikke helt forstår, hvad det hele så skal til for.

Hvorfor i alverden er det, at vores socialdemokratiske borgmester, som er valgt ind på sine socialdemokratiske meninger og intentioner nu fortæller et modemagasin, at hun nu ikke kan eller vil vise hvilken side hun tilhører, men hellere vil gemme sine ’holdfarver’, som det udtrykkes i artiklen, for at sikre så mange vælgere som muligt til næste valg?

STÅ FAST

Politikere skal have meninger, og de skal stå forrest og kæmpe kampene for at virkeliggøre deres vælgeres ønsker til ændringer og forbedringer i samfundet. Det kræver altså, at Winni Grosbøll og alle andre folkevalgte skal stå ved de værdier, som har gjort, at de har fået førertrøjen på. De skal vise os, der har været med til at vælge dem, at de står ved det. Hvis vores politikere konsekvent i stedet spekulerer i at afstå fra at gøre netop dette til fordel for andres meninger eller politiske overbevisninger, så eksisterer der jo ikke rigtige meninger og rigtig politik mere, og så kan hele cirkusset jo netop være helt ligegyldigt

—-

Jan Hansen bor i Rønne, er 42 år og arbejder i IT-branchen. Den omtalte artikel, som han refererer til ‘Mode bruges i politik – selv når det ikke bliver det’ kan findes på:

https://www.fashionforest.dk/modevidenskab/politisk-brug-af-mode

PS:
WINNI GROSBØLL har efter ønske fået tilsendt ovenstående indslag 30. september, men har endnu ønsket at svare på kritikken.