HVAD KØBENHAVN KUNNE FORTÆLLE APRIL 2019

GUDHJEMs PORTRÆTMALER Lisa Høyrup var i København i starten af april. Hun deltog i ARTIC NORDIC 2019, hvor hun havde seks pikante damer på væggene. Det foregik i Lokomotiovværkstedet lidt nord  for Dybbøl S-stogstation. En hel formidabel udstillingshal i kolossale dimensioner. Ikke mindre end 230 kunstnere udstillede fra 17 lande. Her var der noget at glo på.

Din Blogger var med som assistent. Undervejs røg der et par foto i kassen. De kan ses herunder:

Morgenmad på Wake Up klokken 7:00 til 10:00. Foto©JørgenKoefoed.

Bagage-boxene befinder sig i kælderetagen. Foto©JørgenKoefoed.

Hotellet Wake Up Carsten Niebuhrs Gade er et billig-hotel i luxusklassen. 605 kroner pr. døgn for et flot, lille værelse med udsigt over København. Mogenmaden koster 90 kr. og her leverer Claus Meyer morgenbrødet! Hallo! Publikummet var ungt og udenlandsk – med god og rolig stemning ­– og med solid humor på skiltene. Fotos©JørgenKoefoed.

Der er et kvarters gang fra Wake-Up-hotellet til udstillingsstedet Lokomotivværkstedet. Undervejs har en creativ sjæl opstillet et lille installation. Flot! Den burde stå på Museum of Modern Art i New York og ikke her ved en støvet byggeplads. Foto©JørgenKoefoed.

Gudhjems Portrætmaler delte stand med pariser-maleren Stine Reintoft, der i øvrigt også tegner til mad-magasinet Gastro. Foto©JørgenKoefoed.

Lokomotiovværkstedet er et 9000 m2 stort event-sted midt mellem et virvar af togskinner og skiftespor – det hele pt pakket ind i nybyggeri. Cab-Inn er ved at få bygget nyt hotel med ikke mindre end 1.200 værelser og lidt længere væk er Ikea i gang med opbygning af ny, stor forretning. Plus al det andet. Temmelig kaotisk. Men det skal nok blive godt ad åre. Men hyggeligt område bliver det vist aldrig.

230 kunstnere udstillede på Art Nordic. En af dem malede et kunstværk på en næsten nøgen mand. Gad vide om han blev solgt til sidst? Foto©JørgenKoefoed.
.

Flere kändisser optrådte på malerierne. Således var Dronningen afsted på en stor motorcykel. Lars Løkke optræder her som pølsemand. Sådan et motiv kunne han da godt bruge i sin kommende valgkamp: ‘Køb pølser, køb pølser – selv hundene kan li’ dem’. Men selvfølgelig også en idé til, hvad han kunne opretholde livet med, hvis han ikke genvinder statsministerposten. Foto©JørgenKoefoed.

Hvis man ikke kunne lide nogle af de mange hundreder udstillede kunstværker, kunne denne vandrørsinstallation måske tilfredsstille den kræsne kunstkender. Men den var ikke til salg. Foto©JørgenKoefoed.

Det var ikke fordi det vrimlede med kändisser på Art Nordic. Ud over den tidligere Ekstrablad-journalist Christian Wammen og hans politikersøn Nicolai Wammen [S], Politiken-tegneren Jørgen Saabye, skuespilleren Finn Storgaard og hans skuespiller-hustru, Lotte Horne observerede Din Blogger kun journalisten og redaktøren Flemming Rose. Det var ham der bragte de ti Muhammed-tegninger i Jyllands-Posten 30. september 2005. Foto©JørgenKoefoed.

Flemming Rose er en af de efterhånden mange personer i Danmark, som er blevet udstyret med to PET-agenter døgnet rundt. Så hvor Rose er,  findes der også to agenter. Og ganske rigtigt. Nogle meter fra den stand, hvor Roses hustru udstillede sine malerier, sad de. Men hvorfor sidder de sammen og kigger begge den samme vej? Burde de ikke sidde hver for sig og kigge i hver sin retning? Der er i øjeblikket en pris på flere millioner $ på Flemming Roses hovede. A propos balladen om Rasmus Paludan og hans parti Stram Kurs, der indtil nu angiveligt skulle have kostet 25 millioner i politi-beskyttelse, bør det vel nævnes, at ved indgangen til 2017 havde sikkerheden omkring Flemming Rose alene kostet 130 millioner. Ja, ytringsfriheden koster knapper, hvis man altså mener, at muslimer i dette land ikke skal bestemme, hvad der må ytres om. Foto©JørgenKoefoed.