HVERT ENESTE LIV TÆLLER!

Gitte Rex og Per Lindeborgh fotograferet i en have under en af deres mange besøg i Gudhjem. Foto©JørgenKoefoed.

De bornholmske sommergæster Gitte Rex og Per Lindborgh undrede sig meget over, at myndighederne kunne tillade, at så mange tusinde mennesker kunne stimle sammen, når forretninger [incl. hoteller, barer og restauranter med meget mere] måtte lukke helt ned – også økonomisk – på grund af smittefaren, hvis mere end to mennesker var samlet.

Det resulterede i nedenstående debatindlæg, som ikke alene blev bragt i Berlingske, men også ophøjet til DAGENS BREV.

I skrivende stund er tolv deltagere i demonstrationen blevet erklæret smittet. Men det forlyder ikke noget om, hvor mange af de 15.000 deltagere, der har ladet sig teste.

ALLE LIV TÆLLER

Jo, Black Lives matter! Og derfor er vi overraskede over, at myndighederne har tilladt den store demonstration med op til 15.000 deltagere (anslået af politiet), hvor racisme var på programmet.

Politiske forsamlinger har angiveligt (for at opretholde borgernes grundlovssikrede ret til at demonstrere) været undtaget i denne C-tid, og hvorfor om vi må spørge, når det gælder liv og død?

Med så handlekraftig en regering, kan det i den grad undre, at man ikke, med et bebudet antal deltagere i demonstrationen på 8.000, har ændret på den beslutning.

Vi må håbe, at der ikke til demonstrationen har været en eller flere superspredere med deraf følgende alvorlige konsekvenser i en forøget smittespredning, hvilket naturligt nok er det, vi tænker på, når DK og andre lande har været lukket ned i månedsvis, mens det aldeles slagkraftige vi skal holde afstand, afstand, afstand har været et altoverskyggende tema, som de allerfleste nøje har fulgt.

Beslutningen om nedlukningen er svimlende dyr og har afstedkommet en forfærdelig situation for et utal af virksomheder, ligesom vi har en turist- og mødebranche, der bløder, hvoraf mange ser en konkurs i øjnene. Derfor er det med stor forundring, at vi må se en demonstration afholdt i centrum af København med et, i alle andre sammenhænge, ikke tilladt antal deltagere.

Hvilke bevæggrunde myndighederne har for ikke at forbyde demonstrationen kan vi kun gisne om. Men forholder det sig sådan, at de er så kyniske, at de har ladet Black Lives-demonstrationen, og deltagerne heri, være lakmusprøven på, om vi godt kan være forsamlet til de helt store begivenheder uden risiko for efterfølgende tilfælde af smitte?

Det er efter vores bedste mening en gambling, der er helt utilstedelig, og som er en hån over for de mange, der hidtil har holdt sig til statsministerens påbud. Dertil kan man forundres over, at de demonstrerende i det hele taget tør forsamles så tæt, og endvidere fundere over om myndighederne overhovedet mener, at Black Lives matter?

Hos os mener vi, at Every Single Life matters!