HVOR ER 1.VIOLINISTEN?

Jens Riis i godt selskab med sin violin og en masse kvinder. Her ved fejringen af 1000. gang, at Gudhjem Havnekor havde sunget Ertholm ud af havnen kurs Christiansø. Det skete 29. august 2017. Foto©JørgenKoefoed.

GENNEM LÆNGERE TID har Gudhjem Havnekor måtte undvære deres 1. violinist og hans nodevender – Jens Riis & Pjok. Det har sine årsager. Jens har nemlig været indlagt en uges tid på Rigshospitalet til undersøgelser, der skulle afdække, hvorfor han har følt sig meget træt gennem længere tid. Lægerne kunne fastslå, at hans nyrer ikke fungerede, som de skulle. Altså ikke rensede blodet ordentligt.

Vel hjemme igen fortalte Jens i onsdags til Bloggen, at han nu blot venter på resultatet af de vævsprøver, der er blevet taget fra nyrerne. Han er blevet stillet i udsigt, at systemet kan komme til at fungere normalt igen enten ved medicins behandling eller gennem et par ugentlige dialyse-behandlinger på hospitalet i Rønne.

BLOGGEN: Jens, kommer du til at føre violinen igen?

JENS RIIS: Jeg har spurgt lægerne. De siger, at jeg ikke vil få motoriske problemer ved den eventuelt kommende nyre-behandling. Så det både håber og regner jeg med.

BLOGGEN: Hvad med Pjok?

JENS RIIS: Hende har jeg lige foræret væk!

BLOGGEN: Hvad siger du? Har du lige foræret din højtelskede hund væk???

JENS RIIS: Ja, jeg har erkendt, at jeg ikke fremover kan have ansvaret for Pjok. Da jeg var på hospitalet blev hun passet af min gode nabo på Duebakken, Evan Albertsen. Pjok og han er glade for hinanden. Evans niece bor også i huset. Også hun er også meget glad for Pjok. Så da jeg forleden spurgte, om hun ville have Pjok, sagde hun ja-tak.

BLOGGEN: Hvad siger Pjok til det?

JENS RIIS: Da niecen var her forleden, fulgte den hel frivilligt med hende hjem. Så tilsyneladende er Pjok godt tilfreds med arrangementet.

Jens Riis ønskede sig brændende et portræt af Pjok, da han rundede de 75 år. Det klarede Gudhjems Portrætmaler Lisa Høyrup. Dobbeltportrættet af Jens og hans hund blev overrakt på fødselsdagen 28. december 2018 på Provianten i Gudhjem.  Foto©JørgenKoefoed.