HVORDAN MON DE RIGE HAR DET FOR TIDEN? [3:4]

Sådan ser det forholdsvise nye hus ud ved siden af Rigets gamle, mørke højhus. Det er her blandt andet brandsårs- og plastikkirugi-afdelingen holder til. Store, lyse eneværelser med tv, toilet og bad. Bedre [og billigere] end et værelse på Hotel d’Angleterre. Er der noget at sige til, at prisen for herligheden blev 2 mia. mere end budgetteret. Foto©JørgenKoefoed.

DIN BLOGGER har opholdt sig i 2900 Hellerup og omegn i et par uger. Det skyldes at hans hustru – Gudhjem portrætmaler Lisa Høyrup – har været til scanninger og til sidst indlagt på Rigshospitalet i fire dage og fået fjernet en giftig kræftknude i ansigtet. I mens har Din Blogger været rundt i De Riges Område: Gentofte Kommune og den nordligste del af Østerbro i CPH Ø. Tilsyneladende har de det godt. Husene er godt nok store, alt er renskuret og pænt, og det er svært at finde en Skoda blandt alle Tesla’erne, Mercedes’erne og Jaguar’erne. Nuvel, lad os få nogle fotografier frem i lyset:

NYDELSE: LAV

DET SER IKKE godt ud i sådan en rigmandskommune, at nogen af indbyggerne – formentlig unge – har det så dårligt, at de har brug for et skud extra energi for at komme videre. Og endnu værre at de efterlader den tragiske dokumentation her ved Hellerup Station. Man kan håbe på, at det er personer fra nabokommuner, der har været på uvelkomment besøg. Det er det sikkert sådan! For øvrigt indeholder disse rør Lakridslikør 16,4%. Fotos©JørgenKoefoed.

NYDELSEN: MELLEM MED PIL OP

Esthers Hakkebøf til 160 kroner hver dag – og så skænkes der fadøl, som både har brus og skum, hvad der efterhånden er umulig at opdrive. Årsagen er, at sådan et anlæg skal renses to gange om ugen, hvad ikke sker. Foto©JørgenKoefoed.

Esthers Wienerschnitzel til 210 kroner. Kun om onsdagen. Foto©JørgenKoefoed.

KOMMUNENS RIGE behøver ikke at lade millionerne rulle, hver gang de skal have energi til at komme videre. ESTHERS SPISEHUS ligger mærkelig nok lige ved Estersvej [ja, uden et h] og er et hyggeligt og lidt gammeldags spisested. Desværre har det været så stor en succes, at det lidt ældre ægtepar har skruet ned på åbningstiderne. Efter sommerferien er der om aftenen kun åbent tirsdag og onsdag. Her er der fast to signatur-retter. Tirsdag: Steg Flæsk med Persillesovs til 155 kroner og onsdag: Wienerschnitzel i XXL-størrelse. Begge dele lavet som vor mor ville have gjort det. Der er lukket i weekenden og de andre dage kun til frokost. Husk at bestille bord på 3962 1360.

NYDELSE: RIMELIG HØJ

Sådan ser Rosé Rosé’s Citronfromage ud. Den er ikke som vor mor lavede den, men avanceret lækker!

SKAL MAN HELT OP på den høje klinge besøger man Brasserie Rosé Rosé. Det ligger på Strandvejen ved Hellerup Park Hotel. I de gode gamle dage var det her Erwin Lauternbach satte ild til gryderne inden han rykkede til Lumskebugten, som den 73-årige netop nu har givet videre til et nyt hold kokke. Rosé Rosé kalder sig et brasserie, men normalt er sådan et sted knap så elegant. Men, nuvel, vi er hos de rige, så det kan vel aldrig blive for fint – brasserie eller ej. Lokalet er flot og henligger i dæmpet belysning. Maden er ikke så dårlig endda. Den er faktisk god. Din Blogger spiste Terrine Foie Gras med Abrikos-kompot, Gelé på Sauterne og ristet Broche [199 kr.], Jomfruhummer-Ravioli fyldt med Jomfruhummer og Slethvar med Ørred-rogn og Røgede Mandler samt Bisque lavet af Jomfruhumnmerhaler og Strandkrabber [309 kr.]. Som dessert Citronfromage [119 kr.] og sluttelig en Café Gourmand [99 kr.] med en Calvados [89 kr.]. Slutregning for to incl. 3 glas Crement à 89 kr., 1 Acqua Panna til 59 kr., 1 glas Barolo til 129 kr., 1 glas Saint Emilion til 119 kr. endte på 1.996 kroner. Besøget var pengene værd – også fordi betjeningen var kompetent og sød.

DE RIGE FÅR OGSÅ TILBUD

SUPERMARKEDSKÆDEN IRMA findes ikke på Bornholm. Her er rigmandssegmentet simpelthen for ringe. Men i Hellerup handler man her og betaler gerne det dobbelt for en pakke smør … men de får også tilbudsvarer til lidt lavere pris. Kig bare på denne række af A-skilte, som er så talrig, at man næppe kan passere gaden uden at vælte de passerende aupair-piger. Foto©JørgenKoefoed.

ALLE BETALER P-AFGIFT

ENHEDSLISTEN PÅ BORNHOLM foreslår P-afgifter til turisterne for at få nogle flere gysser i den lunkne kommunale kasse. Det er da en god idé. Og hvad med at de også skal betale den såkaldte ’by-skat’. I Rom må hver eneste overnattende turist betale omkring 10 euro pr. nat til byens vedlige- og renholdelse. Det samme burde man også indføre på Bornholm. De gode turister efterlader alt muligt affald på gader og stræder og slider på møblementet – så lad dem punge ud, så der stadig kan blive en lille smule af den eftertragtede velfærd til os indfødte. I øvrigt må alle, der er hjemmehørende i Gentofte Kommune hvert år forny deres P-licens. Det gælder også for den afbildede Jeep Grand Cherokee med læderindtræk og guldpaneler. Foto©JørgenKoefoed.

DER SMØRES OGSÅ HOS DE RIGE

JO, SOM SAGT  er der forholdsvis pænt og nydeligt i den nordligste del af hovedstaden, men de såkaldte ‘creative sjæle’ kan heller ikke lade være med smøre maling og spraye farver rundt omkring  i 2900. Grafittierne kan være meget sjove, men i bund og grund er det vel hærværk, når mure pist og hist ‘pyntes op’ i nattens mulm og mørke. Fotos©JørgenKoefoed.

Sidste afsnit i Gentofte-serien bringes formentlig i starten af oktober.

HVORDAN MON DE RIGE HAR DET FOR TIDEN? [1:4]
20. august 2022

HVORDAN MON DE RIGE HAR DET FOR TIDEN? [2:4]
12. september 2022