HYGGELIGE GUDHJEM UNDER AFVIKLING

Vores smukke flag er ikke tjent med at flage for Gudhjem Havns nye, fatale øje-bæ. Foto©JørgenKoefoed.

SELV OM havnekoordinator Jakob Jensen for nylig betroede Din Blogger: ”Gudhjem er blot en samling grimme huse”, skræmmer det åbenbart ikke ’Hurtig-penge-folket’ væk. Hvert eneste lille skur, garage og hundehus er efterhånden blevet udnyttet til creativ økonomisk tænkning under mottoet: ’Hvad kan vi prakke de stakkels turister på’.

Seneste skud på stammen er Bjarke Clausens nyopførte såkaldte udekøkken. Det står som en blussende øjebæ og ødelægger udsigten over havne-arealet fra flere vinkler.

Kommunens overhavnechef Palle Kreutzberg Tourell var på besigtigelse i går tirsdag 10. juli sammen med TV2/Bornholm. Tilsyneladende vidste han ikke noget om dette fatale byggeri, så han ville gå hjem på kontoret og rive sig i håret. Måske vil han tage en alvorlig samtale med sin over-underordnede Jakob Jensen for at finde ud af, hvad han har gang i med denne vennetjeneste på havnen i Gudhjem.

Din Blogger er sammen med ret mange borgere i den lille bjergby – der engang var så hyggelig – rystet og dybt deprimeret over kommunens vandal-fremfærd. Udover dette chok-byggeri er der også begyndt at blive givet tilladelser til udeservering i private haver og gårde – uden hensyn til de respektive naboer.

Hvad fanden har kommunen gang i? Prøver de at jage de sidste helårsbeboere ud af byen?

PS: Din Blogger som gennem de senere år har sat flaget på Glaciet hver sommer-søndag, agter at pakke det røde-hvide sammen indtil øje-bæen er væk. Dannebrog kan ikke være tjent med at flage for denne ultimative kommunale nederdrægtighed.

PSPS: Somme savner måske et foto af vandal-skuret, men der er altså grænser for, hvad Bloggen lægger spalteplads til – så gak selv til Gudhjem og fald i svime.

PSPSPS: Formanden for Gudhjem By- og Mindeforening, Jørgen Jespersen, har sendt et skarpt brev til øverste havnechef, hr. Tourell, om det ukontrollerede byggeri på havnen. Dette brev samt svar fra hr. Tourell vil blive bragt på Bloggen i løbet af denne uge.