IGEN ER EN AF DE GODE DRENGE REVET BORT

To mennesker, der var med til at gøre Bornholm til et sjovere sted, har forladt os i 2017. Jacob Ludvigsen med foto-apparat og bag ham i ternet frakke, Erik Willumsgaard. Begge til det årlige møde 29. december i Selskabet for Danske Memorabilitet. Året er 2015. Foto©JørgenKoefoed.

I FORÅRET tog sygdom livet af en af Bornholms mest krøllede hjerner. Det skete i løbet af ét døgn. Jacob Ludvigsen blev 69 år.

Nu har vi mistet en af sommerens Gudhjem-bohêmer. Erik Willmsgaard, der sammen med dejlige Bente, havde købt den bedste ferielejlighed nede på Sletten mellem Gudhjem og Melsted, er her nu heller ikke pludselig mere.

Bloggen modtog denne sms fra Bente i lørdags kl. 10:11:

“Jeg er så ked af at skulle fortælle, at Erik har været ude for en meget alvorlig ulykke med sin cykel, som han ikke overlever … Erik kommer ikke mere til bevidsthed og kommer til at dø i morgen ….”.

En noget rystende besked at modtage.

Erik var på cykel på vej ad Smallegade til en vagt på Diakonissen, da han var nødt til at vige ud på gaden grundet en parkeret varebil på cykelstien. Idet Erik passerer bilen, slår chaufføren bildøren op. Den fælder Erik. Han bringes i coma til Rigshospitalet til en akut operation. Den lykkedes ikke. Om lørdagen [18/11] går Erik fra coma’en ind i døden. Så hurtigt kan det altså gå! Man ved det jo godt, men fortrænger det … fordi det er ubærligt.

Der er sikkert en masse, der kendte Erik i Gudhjem. Når han og hustruen kom til byen fremstod de begge med en vis elegance. Ikke noget med badeshorts og plastic-sandaler. Næh, den stod på stribede eller ternede jakkesæt med tilhørende elegante hatte. De kunne være af strå, men det kunne også være en Stetson, hvis det var uden for sæsonen. Og fruen i blomstrede kjoler og en blomst i håret. Det var både til havnekor om morgenen eller til en sen G&T på Provianten.

Nu bliver der igen en lille smule mindre fest i Gudhjem og omegn.

Erik Willumsgaard nød sine ophold i sin attraktive ferielejlighed på Sletten med udsigt til Ertholmene. FotoFacebook.

Hvem siger, at man ikke kan bevare sin elegance fordi man er på soppetur i sommervarmen?! FotoFacebook.

Erik var et legebarn. Her deltager han i Brugsens Græskarkastkonkurrence i forbindelse med Halloween oktober 2010. Foto©JørgenKoefoed.

En af Erik Willmsgaards mottoer efter den græske filosof Epikur: Når vi er, er døden ikke til stede, og når døden er, er vi ikke til stede. FotoFacebook.

Hatten tilhører Erik – turbanen hans datter Flora Veronica. FotoFacebook.

CV

Erik Willumsgaard
Født 29. august 1953.
Død 18. november 2017.
Matematisks-fysisk student fra Grindsted Gymnasium
Cand.scient.pol fra Århus Universitet
Analytiker i Miljøministeriet
IT-projektleder mv i DSB
Kommunikationschef i DSB Gods og Railion A/S
Konsulent i Københavns Kommune
Blogger på avisen.dk og politiken.dk
Selvstændig konsulent
Aktiv i lokalt arbejde på Vesterbro, f.eks. tidligere i Vesterbro Lokalråd og som formand for Vesterbro Lokal-TV, og nu som formand for kirkeudvalget for Eliaskirken, næstformand i Vesterbro Handelsforening og i Vesterbro Lokaludvalg.

Han var ligesom Jacob Ludvigsen medlem af Selskabet for Dansk Memorabilitet. Ligesom han kæmpede aktivt for bevarelse af det gode, gamle udskænkningssted Hviids Vinstue på Kongens Nytorv i København, som er ved at blive klemt ihjel af kolde byggespekulanter

Erik skrev om sig selv på altinget.dk i forbindelse sin opstilling for Socialdemokraterne til Byrådet 2013, hvor han i øvrigt ikke blev valgt ind: “Jeg bor skønt på Vesterbro Søfront. Er lykkelig gift med Bente og har tre teenagebørn, Oliver, Flora og Sophus. Er københavner af anden etnisk oprindelse [jysk], men flytter aldrig nogen sinde uden for Søerne! Interesserer mig for litteratur, København, historie, kunst, filosofi, politik usw.”

Datteren Flora Veronica, der nu er blevet en voksen dame i tyverne, har to gange optrådt, som madanmelder på Bloggen med stort talent. Senest da hun anmeldte LE SAFARI på Blomstertorvet i Nice.