IS-KOLDE PETANQUE-KUGLER FLØJ I GUDHJEM

Eneste varmekilde ved de iskolde sneklædte petanque-baner var Dannebrog og lidt levende ild. Foto©HanneStrøby.

DEN STORE JULENISSE fik et nyt hjem, da Gudhjems gale petanque-spillere i fredags – i frost og sne – dystede om den ærefulde titel ÅRETS JULE-PETANQUE-MESTER.

Det blev et af klubbens nye og yngre medlemmer – John Holm – der trumfede titlen hjem med 3 sejre i de 3 kampe. Det indbragte ham en 3200 grams juleand, 2 flasker rødvin samt det eftertragtede trofæ DEN STORE JULENISSE!

Den eneste kvindelige deltager ud af ialt 10 spillere – Birgitte Lindahl – blev 2’er og Bent Jensen nr. 3. Dem var der også vin til fra sponsoren PROVIANTEN – Gudhjems helårsåbne havneknejpe.

Konkurrencen blev afviklet under helt ekstreme vilkår. Et rent polar-oplæg med både sne og kulde. Så uden Malene og hendes nærliggende værksted, som hun venligt stillede til rådighed som varmestue, var det aldrig gået.

Men Gudhjems Petanquere er så seje, at kun vandfyldte baner kan få dem til at aflyse – således gav alle hinanden håndslag på at gentage arrangementet til næste år uanset hvor tosset vejret skaber sig.

”Ellers bli’r det jo ikke rigtig jul i Gudhjem!”, som Petanque-formand Lasse Falkenberg udtrykker sig.

Ét er at kaste kugler en varm sommerdag i Gudhjem, noget helt andet når frøken Frost slår sig løs. Her prøver Bent Jensen, at ignonere de vrimlende sneflokke. Foto©JørgenKoefoed.

Uden varme lommer og luffer kunne det slet ikke lade sig gøre. Thomas Larsson og Jens Hammer sørger her for at holde kaste-hånden varm. Foto©HanneStrøby.

John Holm var vinderen af  ‘Den Store Julenisse’ og dermed årets Jule-Petanque-Mester. Foto©BentJensen.