RAPPORT 9 FRA BLOGGENS REJSENDE STRINGER – JEG RYGER PÅ EUROPA …

– Hvordan har du råd til at rejse rundt det halve af året?

Jeg plejer at svare, at alene besparelsen på cigaretter kan betale rejserne. Der er en stor forskel på at give 58 kroner i Danmark og så 10 kroner i Ukraine. Ja, faktisk 1.440 kroner om måneden. Og en billig seng i Danmark koster mindst 100-150 kroner i døgnet modsat 40-50 kroner i Ukraine. Der spares 3.000 kroner. Maden er billigere i udlandet og så videre, så besparelsen på at komme afsted fra Danmark til Sortehavet er på godt 5.000 kroner.

Se, det overrasker mange. Dog ikke mig, der nu på syvende år bruger denne skabelon.

Livskvaliteten er også bedre udenlands – og så er der jo solen, som i første omgang satte gang i min rejselyst. Jeg har en tendens til at hænge med næbbet i den mørke, danske vinterperiode, men på Tenerife lyser jeg op ved juletid. Lys er jo livets magi. Og bedre end dyre og dumme lykkepiller.

Da jeg tog skæbnen i egen hånd efter en uventet tvangsauktion efter en depressiv periode anede jeg ikke, at det kunne være lykken kun at eje en lille rejsekuffert. At være så fri som fuglen hver eneste dag. Ikke at have et hjem, men bare finde et nyt sted at sove i nat. At det ville være fedt. Men det er det.

Ja, nu er opskriften hermed givet videre. For mig er livet blevet et eventyr, hvor det tidligere var et mareridt i et hamsterhjul.

Saxenhøj Forsorgshjem har plads til 70 hjemløse. Jeg bor midt i denne nye tilbygning. Værelserne er små, men brugbare til et midlertidigt sommerophold. Et værelse med køkken, tv, toilet og bruser koster 93 kroner i døgnet. Samme pris som mit hotel-telt på Nørrebro 😉 Foto©PrebenNyborgMadsen.

Udsigten fra forsorgshjemmets værelse 5 er jo fantastisk. Saxenhøj er det rene luksus og sommeren i Danmark helt fantastisk. Foto©PrebenNyborgMadsen.

Dokumentation. Jeg har efterhånden syv kort af denne slags. Som hjemløs registreres du hver gang på det nye sted. Fra 21. september er mit midlertidige sygesikringskort ubrugeligt, da jeg rejser til Ukraine. Foto©PrebenNyborgMadsen.

Rapporterne fra Bloggens rejsende stringer:

Rapport 1
SLUT-PRUT MED JAMMER VED JAMMERBUGTEN
5. oktober 2020

Rapport 2
JEG FANDT INGEN HJEMLØSE I BULGARIEN
26. oktober 2020

Rapport 3:
PLUDSELIG KOM TERROREN TIL ØSTRIG
5. december 2020

Rapport 4
BLIVER DET EN GLÆDELIG JUL?
15. december 2020

Rapport 5
UTROLIG UDVIKLING
1. januar 2021

Rapport 6
SEX NÅR MAN ER HJEMLØS
18. januar 2021

Rapport 7
JEG BLEV SOM JOURNALIST-PRAKTIKANT JAGTET AF BØSSER I MEDIEVERDENEN…
26. januar 2021

Rapport 8
GLEM NU DE KVINDEKAMPE … 8. MARTS ER DET MIG DER SKAL FEJRES
7. marts 2021