JUBIÆUM FOR FULD UDBLÆSNING

PASSAGERERNE OMBORD på det gode skib Ertholm med afgang i går 10:00 mod Christiansø var ved at blive blæst omkuld, da Gudhjem Havnekor indledte deres 10-års fejring. Der var denne dag omkring 50 kvinder og mænd i koret ført an af Johan Lorentzen på guitar og Hans Askou på violinen. Det gav vind i de sejl, som Ertholm ikke har monteret, men tilbagestrøget hår til dem, der havde noget af det på hovedet.

TV2/Bornholm var mødt frem med en journalistisk kameramand. Han nød koncerten sammen med et stort bundt måbende turister. Hvis de ikke kendte Gudhjem Havnekor før, kom de i hvert fald til det denne pragtfulde Sol-Over-Gudhjem-Morgen.

Et unik sanghæfte, som allerede nu er et samlerobjekt. Foto©JørgenKoefoed.

Allan Hellin og Poul-Erik Salomonsen havde produceret et specielt sang-hæfte til lejligheden, som blandt andet indeholdt en helt ny udgave af sangen I GUDHJEMS STEJLE GADER. Den var skrevet af Poul-Erik og gik sådan her:

I Gudhjem stejle gader,
er der stor trafik-panik,
for ingen gider gå et stykke,
det er dårlig skik.
Så alt for mange biler
stilles både hid og did,
til gene for os alle,
men det rager dem en skid.

Sådan er det jo i Gudhjem,
når sæsonen tager fat,
vi er alle meget spændte
mon trafikken glider glat.
Ikke alle har forstået,
det som ’pilene’ bety’r,
når de farer som en bil-sværm,
rundt i vores pæne by’er.

Bagefter var der dækket op på lange borde uden for Provianten. Yrsa Trangbæk havde lavet to store lagkager plus det løse. Alle var glade – også turisterne, selv om de ikke blev bænket. Sjældent havde de set så meget glæde … og solskin – og var de gået ind på DMI kunne de kun finde regn både i den store stygge by ovre og andre steder i det ganske land.

Jo, det ER rigtigt: Der er SOL OVER GUHJEM!