KATTEN ALMA KOM HJEM TIL JUL

Alma er knap to år gammel og har været væk fra hjemmet i Vestermarie i fem måneder. Fotos©JolantaKligert.

ENGANG I LØBET af sommeren forsvandt Emilie Ennis kat ALMA fra hjemmet lidt uden for Vestermarie. Den var pist borte og blev ikke fundet trods eftersøgninger i nabolaget.

Nogenlunde samtidigt dukkede der en ukendt kat op på havnen i Gudhjem. Her gik den og hyggede sig og savnede åbenbart slet ikke sin mor – eller også kunne den slet ikke finde tilbage. Formentlig havde den gemt sig i en bil og var på den måde blevet kørt de 15 km til Gudhjem.

Selv om Gudhjem er en by med rigtig mange både hunde- og især katte-venner, ville man ikke fodre den. Det forpligter – måske mange år frem! Så den ernærede sig med mad fra skraldeposer rundt om i byen. Til sidst endte den hos Maria og Thomas fra Provianten, der passede den indtil en eventuel ejer dukkede op.

Dyrevennerne lagde en plan. Katten blev efterlyst på Facebook-siden EFTERLYSNINGER OG FREMLYSNINGER AF DYR PÅ BORNHOLM og plakater blev opsat.

Det gav pote!

Kort tid efter ringede telefonen hjemme hos Emilie. Det var hendes søster. Hun havde genkendt Alma på Facebook. Da Emilie så også kiggede på fotoet på Facebook-siden, var hun helt sikker på, at det var hendes kat, der havde slået sig ned i Gudhjem.

I torsdags kørte Emilie Enni til Gudhjem og fik overrakt Alma af Thomas. Forsvarligt låst inde i sit kattebur. Emilie turde ikke risikere, at den atter forsvandt ind til Proviantens økologiske kødgryder.

Nu er Alma tilbage i Vestermarie – og fra pålidelig kilde er både Enni og Alma glade for genforeningen.

SE, det var et rigtigt juleeventyr.

Thomas fra Provianten overrækker bortløbne Alma til dens ejer Emilie Enni. Foto©JørgenKoefoed.

Emilie turde ikke lukke Alma ud til fotografering. Tænk hvis den løb væk igen! Foto©JørgenKoefoed.

Så kom Alma hjem og ud af sit bur. Det blev til en ordentlig krammer. Foto©EmilieEnni.