KIG PÅ NORDEN [3]: GRUPPEVOLDTÆGTER – BROPENGE – ØKO-MAD – FLYGTNINGEBØRN

Bloggens nye klumme KIG PÅ NORDEN bygger hovedsaglig på oplysninger fra nyhedsbrevet ØRESUND NEWS.

GRUPPEVOLDTÆGTER UNDERSØGT

Aftonbladets redaktion holder til i Stockholm og alle bladets ledende medarbejdere er kvinder. I maj startede de en række artikler om de øgede massevoldtægter i Sverige – hovedsaglig begået af udlændinge.

DET ER GANSKE UHØRT!!! Den svenske avis AFTONBLADET har lavet en undersøgelse af de 112 drenge og mænd, der er blevet dømt i de sidste 58 sager om gruppevoldtægt. Her viser det sig, at 82 af de 112 gerningsmænd er fra lande uden for Europa og halvdelen af dem, havde en forælder, der ikke var født EU-borger.

Syv ud af 10 voldtægtsmænd var mellem 15 og 20 år; og gennemsnitsalderen for ofrene er blot 15 år. Antallet af gruppevoldtægter er fordoblet i Sverige de sidste fire år.

Når det er opsigtsvækkende, at en svensk avis kaster denne bombe i udlændingedebatten skyldes det, at der ikke siden 2005 er lavet en statistik over, hvilke lande voldtægtsmænd komme fra. Hvis Aftonbladet fx skrev, at flere af dem kommer fra ‘muslimske lande’ og ikke bare uden for EU, ville det sikkert være strafbart i Sverige.

Flere forskere og psykologer udtaler til avisen, at det ikke har noget at gøre med, hvor gerningsmændene kommer fra, men skyldes sociale forskelle og de ofte dårlige forhold indvandrere, flygtninge og migranter lever under.

Ja, man er stadig meget berøringsangste over for muslimer i vort broderland.

STADIG FLERE OVER BROEN

I LØBET AF dette års første kvartal har Øresundsbro Konsortiet et resultat på 259 millioner danske kroner. Samme tal for første kvartal sidste år lød på 209 millioner danske kroner, og der er dermed tale om en forbedring på 50 millioner, hvilket svarer til en stigning på cirka 24 procent.

SVERIGE MANGLER ØKO-MAD

Svenskerne skriger på økologiske madvarer. Så meget at de må importere dem.

SVERIGES NUVÆRENDE PRODUKTION af økologiske fødevarer er utilstrækkelig. Derfor satser regeringen 50 millioner svenske kroner til styrket produktion af økomad. Svenskerne køber nemlig i stigende grad økologiske produkter. Derfor vil den svenske regering nu tilføre 50 millioner svenske kroner frem mod 2020 for at imødekomme den stigende efterspørgsel. I øjeblikket er efterspørgslen

Ved at øge støtten til produktion af økomad forventes det, at det vil skabe flere jobs i branchen. Mellem 10.000 og 15.000 nye jobs regner man med.

“At vi øger vores fødevareproduktion, er i allerhøjeste grad et arbejdsprojekt for landsbyerne. Vi har reduceret vores fødevareproduktion drastisk siden 1995, og der er forsvundet jobs fra landsbyerne”, siger Sveriges minister for landsbysamfund, Sven-Erik Bucht (S) til Dagens Nyheter og understreger, at økologisk produktion er mere profitabel end konventionelt landbrug.

Interessante oplysninger for det bornholmske landbrug.

FAKTA: Økologi i Danmark

  • I år 2016 blev der i Danmark solgt økologiske fødevarer for i alt 12,4 milliarder danske kroner.
  • Salg af økomad udgjorde i 2016 10,5 procent af Danmarks samlede omsætning inden for fødevareindustrien.
  • I Danmark brugte den offentlige sektor omkring 847 millioner danske kroner på økomad i 2016.

SVENSK UENIGHED OM FLYGTNINGEBØRN

Hvad skal Sverige stille om med de 9.000 uledsagede flygtningebørn?

SVERIGES BORGERLIGE KOALITION ­– kendt som ’Alliansen’ ­– præges af interne uenigheder. Centerpartiet vælger at støtte ny lov om at give uledsagede flygtningebørn en ekstra chance for at tage en gymnasial uddannelse, mens de tre koalitionspartier takker nej. Vinder ’Alliansen’ Riksdagsvalget til efterår, skal Centerpartiet ikke regne med at få indflydelse på integrationspolitikken, bedyrer koalitionspartneren Ulf Kristersson.

Det borgerlige Centerpartiet støtter den svenske regerings lovforslag om, at 9.000 uledsagede flygtningebørn, som ikke er blevet tildelt opholdstilladelse, skal have mulighed for at få midlertidig opholdstilladelse, så de kan færdiggøre en gymnasial uddannelse. Forslaget kommer i kølvandet på en kritik af lange behandlingstider af uledsagede flygtningebørns ansøgninger om opholdstilladelse.

”Centerpartiets linje har igennem mange år været, at de unge, som var mindreårige, da de ankom, og som har været påvirket af ’Migrationsverket’s lange behandlingstider, skal have en ekstra chance”, siger Centerpartiets formand, Annie Lööf til telegrambureauet TT.

Den støtte går ellers mod resten af ’Alliansen’s holdninger. ’Alliansen’ udgøres af fire partier: Centerpartiet, Moderaterna, Liberalerna og Kristdemokraterna. Centerpartiet er det eneste parti i koalitionen, som har tænkt sig at stemme ja til forslaget, hvilket er nødvendigt for at få det stemt igennem i Riksdagen.