KRIGSFILM MED RICHS-KAFFE OG HAVREGRYNSKUGLER

Helle Sihm fra Dagbladened Bureau er begejstret for skuespillet i ’De forbandede År 2’ Ikke mindst for Jesper Christensen som Karl Skov, ”hvis mindste følelser – ikke mindst de ordløse – aflæses af hans gribende mimik og kropssprog, og han følges tæt støttende af Bodil Jørgensen som hustruen Eva”. Foto©Scanbox.

PÅ TORSDAG – 5. MAJ – er det nøjagtig 77 år siden, at danskerne kunne rive mørklægningsgardinerne ned og slå hul på den gemte champagne til den længe ventede dag, hvor Anden Verdenskrig sluttede for Danmarks vedkommende. Dagen fejres i Scala Gudhjem, hvor der er Danmarkspremiere på Anders Refns DE FORBANDEDE ÅR 2 – OPGØRETS TIME.

Filmen starter 19:15, men inden da bydes der på en krigsrationeringspakke med Richs-kaffe og havregrynskugler. Desuden kan man studere den lille udstilling om befrielsen i biografens café arrangeret af Bornholms Forsvarsmuseum.

Instruktøren og Anne Marie Helger, som medvirker i filmen, vil være til stede – også efter filmen, hvor der bliver mulighed for at stille dem spørgsmål.