KUNSTEN AT PARKERE I GUDHJEM

MAN KAN SIGE, hvad man vil, men bil-turisterne i Gudhjem er mere end creative, når det gælder om at finde parkering. Enten kender de ikke færdselslovens parkeringsregler eller også satser de på, at sådan en lille, hyggelig by selvfølgelig ikke har strixe P-vagter. Og det sidste har de jo ganske ret i. Det er ikke hver dag eller hver uge at bøde-vagterne når helt til klippebyen. Her kunne der ellers på én dag hurtigt indtjenes en månedsløn, selv om staten snupper de første 357 af de 510 kroner, det normalt koster at have smidt sin bil ulovligt.

Her er en ægte fransk parkering på højnet af Kirkevej og Lillevang. Foto©JørgenKoefoed.

Når man nu ikke er medlem af Folkekirken, så ved man jo heller ikke, at der til en kirke hører et kapel. Det er ofte her man opbevarer døde dagen før begravelsen. I forrige uge kunne rustvognen ikke komme ind i kapellet og forleden var den gal igen. Sådan en bilist ender forhåbentlig i skærsilden. Foto©JørgenKoefoed.

Man kan åbenbart også gøre en fransk parkering på Nørresand. Er det ikke noget med minimum 3 meter fra tværgående gade. Her der der kun 3 cm. Foto©JørgenKoefoed.

Der er kun parkering op mod vejen på Nørresand …. Foto©JørgenKoefoed.

… men som regel ser det sådan her ud. Parkeringen på tværs af båsene gør det vanskeligt for større biler at bakke ud. Foto©JørgenKoefoed.

6. august 14:39 – For første gang bliver der nu parkeret i begge sider af Nørresand. Rent anarki. Busserne dytter og må bokse sig igennem det vanvitttige kaos. Ærgeligt at politiet har så travlt med at inddæmme indvandrerbander overfra. Foto©ChristinaSchwartz.

6. august 14:51 – Så er Nørresand incl. fortove blevet en anerkendt og velbesøgt P-plads – omend det hele er strengt ulovlig og står til adskillige bøder. Foto©ChristinaSchwartz.

18. juli 14:30 – Det er vist ikke hel tilladt at parkere foran en garage selv om det er Nørresand! Foto©ChristianaSchwartz.

31. juli 16:32 – Det er både forbudt at parkere på en bakke og at blokere en cykelsti. De står alle til en dobbeltbøde. Foto©ChristinaSchwartz.

4. august 15:14 – Så bliver begge sider af Serpentinervejen nu også brugt til parkering. Foto©ChristinaSchwartz.

19. juli 16:32 – Når nu alle veje er optaget af parkerede biler, må man nødvendig vis tage natur-områder i besiddelse. Her på Bokul. Foto©ChristinaSchwartz.

Nogen af de erhvervsdrivende synes det er spild af plads, at lade dette stykke natur ved Nørresand ligge ubrugt hen. Her kunne der parkers rigtig mange biler. Ja, Mammon har ødelagt meget natur gennem årene. Foto©JørgenKoefoed.

Foråret og først på sommeren er den Orientalske Takkeklap med til at gøre naturstykket ved Nørresand eventyrligt. Tilhængerne af en stor P-plads her, kalder jordstykket for ‘Lortepladsen’, fordi hundeejerne ikke gider at opsamle deres hunds efterladenskaber … og så kan man jo lige så godt lade biler overtage forureningen. Foto©JørgenKoefoed.

Inger Svenningsen på Kirkevej er grundig træt af, at det gentagne gange sker, at bilister langtidsparkerer foran hendes vinduer. Samtidig vanskeliggør de udkørslen for de biler, der har parkeret korrekt i P-båsene i gaden. I forrige uge røg der en baglygte på en udbakkende bil. Så noget måtte gøres. Et lille skilt monteret på en lille vandkande kan måske vække de hærgende bil-turister. Fotos©JørgenKoefoed.

Det er forbudt at opsætte private skilte, krukker, kampesten med mere for at holde uvelkommen parkering på afstand. Men man kan jo prøve at sætte et forbudsskilt op i vinduet som her på Nørresand. Det er i hvert fald ikke forbudt … men mon det hjælper? Foto©JøgenKoefoed.