KUNSTNEREN INGE LISE WESTMAN ER DØD

Inge Lise Westman malede ofte meget store billeder af den natur, hun var omgivet af. Foto©IngeLiseWestman.

BORNHOLMS MEST MARKANTE kunstner og skulptør Inge Lise Westman er død i dag 29. april. Hun blev 78 år gammel.

For et par år siden fik hun Parkinsons Syge og blev langsomt dårligere og dårlige. Desuden blev hun også ramt af demens. De sidste mange måneder boede hun på plejehjemmet Klippebo, da hun ikke længere kunne klare sig selv, og fx ikke længere kunne benytte trapperne i huset på Gudhjemvej 50.

Hun fik to børn sammen med sin mand, etnografen og biavleren Ole Hertz. Karen blev født i 1972. Hun læste dansk og kommunikation på RUC. Nummer to – Emil Westman Hertz – ankom i 1978. Han blev uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi og på MauMau’s School of Fine Arts i Lissabon. Han døde allerede i 2016 af blodkræft efter flere års sygdom.

Inge Lise Westmans ofte meget store malerier er blevet købt af en række museer landet over – flere af dem også af Bornholms Kunstmuseum.

MOGENS LAU skrev om Inge Lise Westman i kataloget HOLKAHESTEN i 2024 blandt andet:

“Hendes billeder af naturen og dens mangfoldige skabninger har altid et klart politisk memento på trods af de næsten idylliske fremtrædelsesformer. Der er altid et partsindlæg om at tage vare på naturen og behandle den med omtanke.”