LAV OEUFS DE LA NEIGE OG SEND EN VENLIG TANKE TIL PRINS HENRIK, SOM HAR FØDSELSDAG I DAG

11. juni. Det er Fandens fødselsdag, men også Prins Henriks. Portrættet er gjort af Gudhjems portrætmaler Lisa Høyrup. Da Prinsen fyldte 70 år 11. juni 2004 bestilte fire af hans rejsekammerater et portræt, som også skulle indeholde en del af de oplevelser, de havde haft under deres mange rejser – i sær til Nordafrika. Foto©JørgenKoefoed.

PRINS HENRIK VAR en munter mand. Han var en habil skulptør og havde stor appetit på såkaldt primitiv kunst fra Afrika og asiatisk jadekunst. Og så var han særdeles glad for mad. Han var en udpræget gourmet, men nok også en lige så stor gourmandise, hans voksende mave taget i betragtning. Men sådan er det jo: Man kan altså ikke både lide god mad og så holde den slanke linie.

Alors!

I dag kunne Henrik have fejret sin 87 års fødselsdag, hvis han ellers havde holdt sig en live. Men han døde som 84-årig. Desværre den sidste tid som dement. Pressen har altid været efter den fransktalende prins. Hvorfor skulle han egentlig mobbes? Heldigvis lukkede medierne helt ned, da hans sygdom blev offentlig kendt. Hans sidste bemærkning til pressen var ikke så heldig. Han blev standset i en åben bil, da han kørte ud fra slottet i Caïx og sagde med skinger stemme til BilledBlades reporter: ”Jeg har ikke giftet mig med Dronningen for at blive begravet i Roskilde.”

Her hentydede han til Bjørn Nørgaards glaskister, der står klar i Roskilde Domkirke.

Men måske forstår man ham godt. Hvem har lyst til at ligge i en gennemsigtig kiste i en dansk provinsby, når man både er fransk greve og kongelig.

Sneæg som www.kogebog.dk laver den. Foto©kogebog.dk

Hvis du vil ære vores hyggelige prins i dag, vil Bloggen foreslå, at du tilbereder desserten OEUFS DE LA NEIGE eller ILE FLOTTANTE eller på godt dansk SNEÆG. De smager rigtig godt og Din Blogger kan betro sine læsere, at det er en dessert, han ALTID bestiller, hvis den er på restaurantens menukort … desværre aldrig på de danske.

OG HUSK: Det var også Prinsens yndlingsdessert.

OPSKRIFTEN PÅ SNEÆG
4 portioner
INGREDIENSER
4 æggehvider
1/2 dl flormelis
1 tsk. vaniljesukker
2 liter vand
1/4 dl sukker
1/2 knsp salt
SAUCE
4 æggeblommer
1/2 liter sødmælk
1 1/4 dl Sukker
1 1/2 spsk. Vaniljesukker
MANDLER
50 g mandelflager
2 spsk. flormelis
PYNT
2 spsk. lys sirup

SÅ KAN DU GÅ I GANG

Begynd med saucen. Bland æggeblommer, mælk og sukker i en kasserolle, og lad det simre, til det tykner. Tilsæt vaniljesukker. Si saucen, og stil den til afkøling i køleskabet.

Hæld derefter mandelflagerne på en tør stegepande, og drys med flormelis. Rør rundt, og lad mandlerne karamellisere ved svag varme.

Pisk æggehviderne til et fast skum. Bland flormelis og vaniljesukker, og vend det i æggehvidemassen. Kog vandet op sammen med sukker og salt i en gryde. Form æggehvidemassen til æg ved hjælp af to spiseskeer, og læg dem ned i det kogende vand. Vend dem efter et minut, og lad dem koge yderligere to minutter, inden de tages op og drypper af på et stykke køkkenrulle.

Fordel vaniljesaucen i fire dybe tallerkner eller skåle. Læg æggene i, og drys med de brændte mandler. Hæld siruppen over.

Som Henrik sagde: Bon appetit!