PARIS NU [82] – VAND, SKØRTEJÆGERE OG KANINEN

DROP COLA – DRIK HELLIGT VAND

DET ER FRISTENDE at læske sig med en iskold ’pression’ eller bare en cola med citronskive og isterninger her i Pariser-varmen, som i denne uge på et tidspunkt dirrede helt op mod de 29 grader. Men spar på café-pengene – og på kalorierne. Besøg i stedet kæmpekirken på Place Saint Sulpice lige nord for Luxembourgh-haven. Ikke alene er der køligt under de meterhøje hvælvinger, men der er sandelig også vand i den store dunk, der er placeret til højre midt i kirken. Det er ikke alene gratis og koldt, men også helligt!!! Fotos©JørgenKoefoed.

SKØRTEJÆGEREN VAKT TIL LIVE IGEN

Når man nyder en kold fadbamse på en café i Paris, hvad er så bedre end at tælle skørter? Foto©JørgenKoefoed.

FLITTIGE LÆSERNE AF DENNE BLOG kan måske huske at Din Blogger – som tilhører skaren af trængte skørtejægere – fra et cafébord på Bistrot Villa Borghese ved Boulevard du Montparnasse foretog nogle optællinger af forbipasserende kvinders påklædning af deres nederste del. Det var i 2017. Den gang havde Din Blogger fået en fornemmelse af, at de parisiske kvinder efterhånden helt havde svigtet de feminine skørter. Optællingen bekræftede desværre disse fornemmelser. Det var næsten bukser over hele linjen. Nuvel, dengang i oktober 2017 var det heller ikke helt så varmt, som i oktober dette år, så måske havde skørtet fået sin renæssance? Fra cafébordet på MY BAAR på Boulevard du Montparnasse blev disse observationer gentaget 16. oktober 2018 kl. 16:56 til 17:22, hvor 209 kvinder passerede:
[Tallene i parentes er fra 2017]
Bukser: 158 = 75% [79%]
Lang nederdel/kjole: 8 = 4% [3%]
Nederdel/kjole i knæhøjde: 29 = 14% [12%]
Den korte: 14 = 7% [6%]
Således er forholdene for verdens skørtejægere måske forbedret en ganske lille smule – men det skyldes måske bare, at denne oktobers temperaturer var temmelig meget højere end sidste års. AK …  så stilstand!

GAINSBOURGS KANIN

FORFATTEREN, SANGEREN med meget mere, Serge Gainsbourg, der i sine unge dage havde en affære med Brigitte Bardot, blev kult både som levende og som død. Den – ­ altså døden – mødte han 62 år gammel 2. marts 1991. Han blev stedt til hvile på Cimentière du Montparnasse, hvor han ligger lige ved runddelen i midten af den interessante kirkegård. Mange besøger stadig hans grav og placerer alle mulige mærkelige ting på den. En gang i mellem bliver der muget ud. Om det er hans datter og Lars von Triers yndlingsskuespiller, Charlotte Gainsbourg, der rydder ud vides ikke. Men denne varme oktober-dag var graven rimelige overskuelig. Udover de samme fotos også – af uforklarlige grunde – den sædvanlige mængde af brugte metro-billetter[!?] … og som noget nyt: Kaninen. Den stod så mærkeligt tilbagetrukket og udstrålede en gedigen sorg. Som om den havde mistet noget. Fotos©JørgenKoefoed.