LIGE OM LIDT STRÅLER BYENS LYS IGEN ……….. [2. udgave 30/5]

Så slår Scala Gudhjem atter dørene op. Foto©JørgenKoefoed.

DET SKER 2. PINSEDAG – mandag 1. juni. I folkekirkens gudstjenste knyttes pinsens kirkelige betydning sammen med naturens opvågnen og lysets komme. Og, ja! Lyset vil atter komme … ikke mindst når den kraftige power-pære tændes i Scala Gudhjems digitale forevisningsapparat, og der blændes op for første forestilling efter 81 dages nedluk.

Det bliver ikke helt som i ’gamle’ dage, men næsten. Tonny Nybirk, der er formand for Scala Gudhjem, fortæller, at der må sælges op til 70 pladser ud af de 135 mulige. Alle ti rækker kan besættes, men e-billet, der styrer Scalas billetbestillingssystem har gjort det sådan, at når man fx bestiller eller køber tre pladser ved siden af hinanden, blokeres de to sæder der støder op. Hvad der ikke styres automatisk er besøg på toiletterne, hvor de trængende må sørge for, at der kun er to i rummet. Lige som når man går ud af biografen, at det er dem, der sidder tættest på udgangen, der lunter ud først. Altså ingen trængsel, når filmen er slut.

FØRSTE FILM ER DANSK

EN HELT ALMINDELIG FAMILIE er et dansk, autentisk drama med blandt andet Farmand Thomas efter han er blevet til Agnete [Mikkel Boe Følgaard] med døtrene Caroline [Rigmor Ranthe] og Emma [Kaya Toft Loholt]. Foto©NordiskFilm.

Det er Malou Reymanns EN GANSKE ALMINDELIG FAMILIE, der skyder eftercarona-sæsonen i gang. Den skulle oprindelig have haft premiere 12. marts – den første nedlukningsdag. Men nu kommer den så endelig.

Filmen handler om en forstadsfamilie, hvis liv bliver totalt vendt på hovedet, da farmand vælger at skifte køn. Fra Thomas til Agnete. Men hvad gør det egentlig ved den fodboldglade familie?

Anmelderne var temmelig glade for den kontroversielle film, som faktisk bunder i instruktørens egen oplevelser med sin far. Der blev drysset 5 stjerner ud af 6 mulige af både Berlingske, Jyllands-Posten, Ekstra Bladet og netmediet Soundvenue.

Velkommen tilbage til biograf-mørket … i Scala Gudhjem mandag 1. juni 19:15.

Juni-programmet ser foreløbig sådan ud:
KRUDTTØNDEN 4. – 10. juni
BOMBSHEL 11. – 17. juni [Biografklub Danmark]
LITTLE WOMAN 18. – 24 juni [Biografklub Danmark]
FREMAD 25. juni – 1. juli