BORNHOLMSKE SOMMERSKUD [1:3]

NÅR MAN HAR GLEMT LIGGESTOLEN

HVAD SKAL MAN bruge en liggestol til, når man nu har en bil med stort bagagerum. Afslapning på P-pladsen ved Nørresand i Gudhjem. Foto©JørgenKoefoed.

VENTER PÅ HOLKAHESTEN

DETTE FOTO er taget dagen før kunstnersammenslutningen HolkaHesten åbner deres udstilling på Gudhjem Museum [28/7]. Mon det er udstillingens første gæst, som er kommet i så god tid, at han vil være sikker på at kunne redde sig et af Inge Lise Westman malerier? Foto©JørgenKoefoed.

MÅGE PÅ VARMT BLIKTAG

DET VAR TENNESSEE WILLIAMS, der i 1958 præsenterede USA for familiedramaet KAT PÅ ET VARMT BLIKTAG. Senere gik det med succes verden over og senere på film med Elizabeth Taylor og Paul Newman. I Gudhjem må vi nøjes med en måge på bliktaget. Foto©JørgenKoefoed.

BILISTER KAN IKKE STOPPES

I MANGE ÅR har Gudjem By- og Mindeforening slåsset for, at den græsbeklædte skrænt ved havnen i Nørresand skulle friholdes for parkerede biler. Det lykkedes for et par år siden, hvor kommunen placerede en række hvidmalede sten nede ved havnen og bomme oppe ved vejen. Men bilister lader sig hverken standse af afspærring eller af skiltning. Så i år har et par stærke turister flyttede nogen af de for lette hvide sten og skabt sig plads. Byforeningen har atter henvendt sig til kommunen, som har lovet at lukke hullerne. Foto©JørgenKoefoed.

VANDLARM FRABEDES

I FORRIGE UGE fik Gudhjem Havn besøg af to alt for store motorsejlere. De fyldte for meget, men ikke nok med det, så havde den ene også medbragt en stor vandscooter, som sejlerne morede sig med at sejle frem og tilbage i ude foran havnen. Den irriterende støj fik en af beboerne i Grevens Dal til at anmelde det motoriserede udyr til politiet. Samtidig henvendte to fra Gudhjem-politiet sig direkte til den jyske ejer af scooteren. Han fik læst og påskrevet om, at sådanne ting ikke hørte hjemme i et fredeligt fiskerleje – og at der i øvrigt var regler for brugen. Den gæve jyde blev dybt fornærmet. Vandscooteren var nemlig indregistreret som en motorbåd, så der var ikke noget at brokke sig over. Mente han. Heldigvis sejlede to to kæmper bort dagen derpå. Her kommer de sikkert ikke igen. Foto©JørgenKoefoed.