MADVIGS POUL FRIIS BLEV AFSLØRET

Klokken er 15·25, og der er 5 minutter til, at Poul Friis i Olie bliver afsløret. Foto©JørgenKoefoed.

Journalisten og barejeren Poul Friis gengivet i olie i formatet 92 x 76 cm af Lisa Høyrup. Foto©JørgenKoefoed.

DER VAR ABSOLUT IKKE TRÆNGSEL i det lille lokale i Postgade i Svaneke, da Gudhjems Portrætmaler Lisa Høyrup hev klædet bort fra det portræt, som hun havde malet af barens ejer Poul Friis. Ikke mange ville åbenbart se Friis i olie. Hele den bornholmske presse var også inviteret, men heller ikke medierne var interesseret i seancen. Sådan er livet så barsk!

Den hellige treenighed på denne Langfredag: Kunstneren bag maleriet Lisa Høyrup, Det Endelige Resultat: Poul Friis i Olie og modellen Poul Friis efter afsløringen på Madvig. Foto©JørgenKoefoed.

Da Poul Friis så portrættes af sig selv blev han lidt mundlam. “Er jeg virkelig så tyk?”. Senere blev han mildere stemt. Nu var det mere over i den eftertragtede pondus.

Det var oprindelig tænkt til optagelse i Carlsbergfondets periodiske konkurrence PORTRÆT NU for kunstnere i Danmark, Norge, Sverige, Ålandsøerne, Finland, Island, Færøerne og Grønland, men kom ikke gennem nåleøjet blandt de over 5.000 indsendte portrætter. Så blev det sendt videre til Svanekegaardens censurerede udstilling, som havde fernisage i går. Her kom det heller ikke med, så hvad var bedre, end at blive åbenbaret på selve åstedet: Madvig Pub & Lounge.