MILLION-CRUISER TIL SALG I GUDHJEM

Torben Kofoed og Justine Høgh på deres cruiser Genesis. I øjeblikket ligger den på bedding i Nexø, men kommer til Gudhjem i starten af maj. Foto©SemkoBalcerski.

MELSTED-DRENGEN TORBEN KOFOED, der sammen med sin kæreste JUSTINE HØGH i nogle år har sejlet turist-ture fra Gudhjem opgiver ikke deres cruise-forretning ved salget af deres gode skib Genesis. De vil blot skifte det ud med en anderledes båd, som giver mere plads og comfort til passagererne.

Derfor har de sat deres Enterprise Marine 46 til salg. Den koster såmænd kun 2.500.000 kroner og kan købes gennem www.yachtbroker.dk.

Skibet er fra år 2000 med en længde på 14,86 meter, en bredde på 4,40 meter og en dybgang på 1,25 meter. Skibet er godkendt til 12 passagerer med en Turn-key – eller på godt jysk: En nøglefærdig løsning, hvis men vil tilbyde cruise-sejlads med passagerer … dog ikke på Bornholm. Når dette er tilføjet i købskontrakten, er det forbi, parret ikke ønsker en konkurrent for tæt på. Men skibet kan også bruges privat, og ville være det perfekte stykke legetøj for en af de mange multi-millionærer i byen.

Torben og Justine købte fartøjet i Italien, og sejlede det selv til Slovenien, hvorfra det blev kørt på lastbil til Stettin i Polen. Her tilbragte det nogle måneder på værft, hvor det blev ombygget, så det kunne godkendes af Søfartsstyrelsen til passager-sejlads.

Torben har sejlet både på Skoleskibet Danmark og Christiansøfarten som ung. Justine er en af Bornholms bedste fotografer og har tidligere både haft en bar i Berlin og Sommerfugleparken ved Nexø.

Cruise-sejladsen har været lidt af en succes. Sidste år steg omsætningen med 136%. Den bliver nok ikke mindre i år, når feriegæsterne kommer væltede og ikke ved, hvad de skal bruges deres frigivne feriepenge til. Genesis vil stadig være at finde i Gudhjem eller i Hasle – alt efter vindretningen – indtil det bliver solgt og ny skude kan indkøbes.