NØDRÅB FRA BORNHOLM: HVIS POLITIKERNE IKKE GØR NOGET NU, SÅ DØR VORES AVIS

Fagbladet JOURNALISTEN fra 17. oktober omtaler problemerne for Bornholms Tidende. Foto©JørgenKoefoed.

OVENSTÅENDE RÅB OM HJÆLP kommer fra journalist og politisk kommentator Jacob Marschner i fagbladet JOURNALISTENs oktober-nummer. Bladet har lavet en 6-siders lang reportage fra det nødlidende dagblad. Det er ikke opløftende læsning.

Som det vil være de fleste bekendt er BORNHOLMS TIDENDE i store vanskeligheder. Trods en massiv besparelse på 4,5 millioner kroner pr. år, som har medført fyring af en række journalister, pressefotografer og andet personale, komme avisen forsat til at kæmpe en ulige kamp om mediemarkedet på Bornholm.

”Fra 2019 til 2023 får TV2/Bornholm i gennemsnit 66,6 millioner kroner fra staten, hvilket er 20 gange så meget som Bornholms Tidende. Det giver dem mulighed for at producere 7.785 nyheder til nettet om året, hvilket er dobbelt så mange som TV2/Lorry, der dækker 34 kommuner. Og så har det også givet mulighed for at slå et job op til en dedikeret medarbejder på sociale medier”, fortæller Jacob Marschner til JOURNALISTENs Sebastian Goos og fortsætter:

”Udefra ligner det, at de har så mange penge, at de knap nok aner, hvad de skal bruge dem til.”

Marschner understreger, at han ikke udtaler sig på avisens vegne, men som privatperson.

Der har været bebudet et nyt medieforlig i flere år. Coronaen har udskudt det, så den tidligere kulturminister Joy Mogensen kom aldrig i gang inden hun sagde farvel og tak. Men den nytiltrådte  Ane Halsboe-Jøgensen fortæller til mediawatch.dk at ”Medieforliget bliver min største opgave. Et nyt forlig skal i hus for at sikre den frie presse”.

Forhandlingerne skulle være på trapperne, men hvornår partierne kan blive enige om et bredt forlig svæver i det uvisse. Men om forliget indebærer flere penge til de udfordrede lokalaviser er spørgsmålet. Indtil da må Bornholms Tidende prøve at holde sig oven vande. Druknedøden kan indtræffe før end man aner, da der er yderligere en ejer af dagbladet, nemlig Berlingske Media, der sidder på 25% af aktierne. Koncernchefen Anders Krab-Johansen udtaler til JOURNALISTEN:

”Det er alt for længe siden, at politikerne har forholdt sig til den produktion af tekstnyheder, som TV2-regionerne laver. Og jeg vil opfordre politikerne til at tage et blik på det og se, om det er et sundt konkurrencebillede, man har skabt …”

Lignende udtalelse har den administrerende direktør Stig Ørskov for JP/Politikens Hus højlydt fremført i flere år – uden det har medført nogen som helst reaktioner fra politikerne.

Så skal vi, der bor på Bornholm fortsat have et dagblad, er der kun én sikker vej: Flere abonnenter og flere annoncer … så det er op til DIG om du vil nøjes med internet-nyhederne fra TV2/Bornholm.

Bornholms Tidende har startet kampagnen SPÆRRETID NEJ … YTRINGSFRIHED OG DEMOKRATI – JA TAK. Det sker i forbindelse med kommunevalget 16. november og tilbyder 2 måneders abonnement for halv pris: 149 kroner. Målet er at nå op på 9.000 fuldt-betalende abonnenter. Foto©JørgenKoefoed.

Læs Bloggen:
FLOT INITIATIV: EKKODALSHUSET STØTTER BORNHOLMS TIDENDE
15. oktober 2021