NU KAN DU HØRE, HVAD PRÆSTEN PRÆ’KER

Lydmaden Martin Lotzfeldt er kommet helt fra nordjyske Salling for at give bedre lyd til kirkegængerne i Gudhjem Kirke. Den nye præst kommer i øvrigt også fra Salling… ja, det er bare et mærkeligt sammentræf … eller er det? Foto©JørgenKoefoed.

Lydanlæggets hjerte har Martin placeret i varmekælderen under kirkens apsis. Foto©JørgenKoefoed.

IKKE ALENE FÅR kirkegængerne i Gudhjem en ny præst. Hun hedder Tina Ravnsbjerg Damholt og bliver indsat Pinsedag 23. maj. Men både præst og menighed kan også glæde sg over, at kirken netop er blevet udstyret med en ny suveræn lyd.

Der er ophængt seks af disse fuldtone-højttalere. Foto©JørgenKoefoed.

Det er ikke engle-basunerne, der høres, når baslyden kommer fra oven. Foto©JørgenKoefoed.

Lyden kommer fra Vesterhavet nærmere betegnet fra Skive, hvor Lena og Martin Lotzfeldt har deres musikforretning. Ud over at sælge instrumenter til musikere, tager de også rundt i landet og laver lyd i teatre og til koncerter og festivaller – ud over, at de også er begyndt at udstyre kirker med en ny og bedre lyd. Ofte kan det være svært, at høre hvad præsten har på hjertet – i sær fra de bagerste rækker. Det råder det nye anlæg bod på.

Rødding Kirke og Nørlandskirken i Holstebro var de første. Nu er turen kommet til kirken i Gudhjem. Kirkerummet er blevet udstyret med seks fuldtone væg-højttalere suppleret med en bashøjttaler, der er placeret helt øverst oppe på en hanebjælke i venstre side af kirken. Det skulle give den perfekte lyd.

Til højre for prædikestolen er samlet alle de stik, som nu kan bruges til koncertoptagelser med meget mere. Foto©JørgenKoefoed.

I forbindelse med hele denne installation er der også blevet tilføjet diverse stik. Hvis fx Danmarks Radio vil lave en transmission fra kirken, behøver de blot ét kabel, for at kunne opnå den perfekte lydoptagelse. Så slut med et virvar af ledninger. Ligesom man nu også kan afspille musik fra sin mobil via en trådløs forbindelse til lyd-anlægget via bluetooth.

EXRA EXTRA TIL LYDEN

Oven i har Martin også leveret et splinternyt Roland-klaver. Foto©JørgenKoefoed.

Der er også blevet installeret en projektor bag alteret. Foto©JørgenKoefoed.

Det ovale loft over alteret kan nu bruges som lærred. Foto©JørgenKoefoed.

Oven i har LT-Technic & Music også leveret et nyt Roland-klaver og monteret en projektor oppe bag alteret, så der fx kan vises sang-texter på den buede væg i apsis.

Det er Johans Lorentzen fra menighedsrådet, der har stået for entreprisen og skyld i, at hele herligheden er blevet anskaffet til en yderst fornuftig pris.

Lena og Martin Lotzfedt og deres datter Melina opholdt sig i Gudhjem i de fem dage, det tog at lave installationen. Ind i mellem fik de også tid til at opleve lidt af Bornholm. De var meget begejstrede for det, de så, og mente hel bestemt, at de vil købe et sommerhus på øen.

Som Martin betroede Din Blogger: ”Der er jo mange kirker på Bornholm, og de trænger alle til et bedre lydanlæg. Menighedsrådet fra Østerlars og fra Aa Kirke har allerede været på besøg i Gudhjem. Så der kan måske blive nok at lave, og så er det jo rart at have sted, at kunne være uden for arbejdstiden”.