NU LAVER DE ISEN SELV

Malene ved en af butikkens to is-maskiner. Foto©JørgenKoefoed.

TRO DET ELLER LADE VÆRE: I år er det faktisk tre år siden, at Lennarth Laursen solgte sin isbutik GUDHJEM SPECIEL til sin niece Malene Becker og hendes mand rønneboen René Becker’ og der er virkelig sket noget i butikken løbende og ikke mindst op til starten af 4. sæson i år.

Hele vinteren har der været håndværkere i butikken, som sammen med køkkenet er bygget helt om. Nu fremstår det hele supermoderne.

Men det der virkelig har rykket butikken en kvalitetsklasse op er, at de fra i år nu laver deres egen is 100%.

BLOGGEN: Hvorfor have besværet med at lave is selv, når Premiere Is leverede det hele fix og færdigt?

MALENE: Først og fremmest fordi vi ville sælge en bedre is end den færdiglavede fra Premiere. Men på den måde kan vi også lave is med smag efter årstiden. Til sommer kan vi fx lave is med rabarbersmag og til efteråret med havtorn. Det giver en stor fleksibilitet. Desuden bruger vi udelukkende bornholmske råvarer – hvis ellers de kan skaffes.

BLOGGEN: Jamen, tager det ikke en mase tid, at producere is fra grunden?

MALENE: Nej, det er jo maskinerne, der klarer det meste. Først kommer vi mælk, fløde og sukker ned i en stabilisator. Den gør 30 liter is klar til køling efter 8-10 timer. Så ryger den delvis flydende is over i en is-maskine, som her også kan tilsættes den smag, man ønsker. På fem minutter er de 30 liter så klar til at sættes ud i butikken.

Efter fem minutter i is-maskinen er isen klar til at blive spist. Foto©MaleneBecker.

Det kan være svært at vælge mellem de mange forskellige variationer af is. Foto©MaleneBecker.

BLOGGEN: Hvad så med Bornholmer-softicen? Laver I også den selv?

MALENE: Nej, den produceres på Klemensker Mejeri og forhandles kun gennem Premiere Is.

BLOGGEN: Hvad sagde Premiere Is til miste is-leverancen til jer? I var jo storkunde.

MALENE: Det var OK med dem. Vi køber jo stadig softicen hos dem, og det er i ret store mængder.

BLOGGEN: Butikken har åbent syv måneder om året – og har så vidt jeg ved har året 12 af slagsen. Det giver da en masse dejlig fritid!

MALENE: Nej, slet ikke. Vi bygger til stadighed om, og det giver en mase arbejde med håndværkerne. Så laver jeg selv årsregnskabet, og det kræver en del tid med at tjekke lønudbetalinger med meget mere. Og allerede i januar skal jeg begynde at søge personale. Så tiden går! Og … åh, jo, vi holder da også to ugers ferie.

BLOGGEN: Hvad med manden?

MALENE: René er i år trådt helt ud af forretningen. Da vi boede på Amager, arbejdede han med fly. Ikke som mekaniker, men mere som en slag fly-revisor. I dag er han ansat i et københavnsk firma, hvor han ordner papirarbejdet omkring reparationer og indkøb af fly. Tidligere på året var han fx i USA, og lige nu er han i Israel.

De små fly, der er udstillet i butikken, fortæller lidt om hr. Beckers interessesfære.

BLOGGEN: Hvad med børnene? I har jo to døtre?

MALENE: Anna er 16 år, og når hun ikke går i skole, arbejder hun i butikken, blandt andet med at producere is. Ida på 13 vil ikke arbejde sammen med familien, så hun har i sæsonen arbejde ovre hos Becks Chokolade.

BLOGGEN: Mangler I også arbejdskraft?

MALENE: Ja, vi kunne stadig godt bruge nogle flere. Vi har heldigvis nogle faste, som vender tilbage år efter år. Det er dejligt.

BLOGGEN: Skal man være under 18 år for at få job her?

MALENE: Nej, slet ikke. De fleste, der arbejder her, er over den alder.

BLOGGEN: Hvad nu, hvis nogle pensionister havde lyst til at give et nap med?

MALENE: De er meget velkommen. De kunne fx feje og rengøre gaden, men også stå i butikken.

BLOGGEN: Hvordan klarede i Corona-tiden?

MALENE: Omsætningen faldt selvfølgelig. Det var endnu sværere at få arbejdskraft – og så måtte der kun være otte kunder i butikken ad gangen. Det var besværligt. Men det gik, og for første gang kan vi nu bestemme det hele i butikken selv. Ingen restriktioner! Det er rigtig godt!

MANGLER DU ET JOB

Malene hører meget gerne fra arbejdssøgende. Alle er velkommen til – uanset køn og alder – at ringe til Malene på 4292 7910.

Bloggen bragte det foto af den nye is-familie i januar 2019. Det er børnene Anna og Ida sammen med deres mor og far – Malene og René Becker. Foto©JørgenKoefoed.

IS-STAFFETTEN GIVET VIDERE TIL 3. GENERATION
11. januar 2019