NU LIGNER DET EFTERHÅNDEN EN FULD GENÅBNING AF GUDHJEM

CAFÉ KLINT har åbnet forlængst. Det har Café Nørresand, Brøddan og Restaurant Bakken også. Og nu kommer de sidste også med – næsten!

DET SPRITNYE HOS METTE åbner i dag – onsdag 12. maj kl. 14 – og  byder i første omgang kun på smørrebrød og øl fra Fyn og også hygge på dansk manér. Der er også aften-servering så længe, der er gæster. Hvis du tidligere har handlet i Gudhjem El-service, som lå her før vil du nok lige spærre øjnene op, hvis du går inden for. Med raket-fart har Mette Dieckmann og hendes mand Brian forvandlet lokalet til en hyggelig restaurant. Hvis der er søgning til restauranten, vil Mette også være klar med Dagens Varme Ret inden længe. Husk et gyldigt Corona-pas, hvis du vil sidde inde, ellers er der også udeservering. Foto©JørgenKoefoed.

PROVIANTEN åbner i morgen – torsdag 13. maj. Der forlyder ikke noget om, på hvilket tidspunkt det sker. Formanden for Gudhjem Havnekor, hr. Salomon, regner hel bestemt med, at der bliver mulighed for sang-kaffe til koret efter, at Ertholm er blevet sunget ud af havnen kl. 10:00. Foto©JørgenKoefoed.

RESTAURANT VENEZIA agter til gengæld ikke at åbne foreløbig. Ejer og chefkok Martin Berg Haugaaard har flere forklaringer: Så længe han er på finansloven, vil han ikke åbne, da restaurationslokalet er så lille, at det ikke kan overholde afstandskravene. Forleden var forklaringen, at han ikke kan skaffe personale. Hans italienske pizzabager – Andrea – er gået på pension, og sådan nogen vokser ikke på træerne. Men efter sigende står andre spisesteder i samme problem. Så ud over køer foran testcentrene, bliver der måske også køer foran de bornholmske spisesteder, når turist-horderne dukker op. Fotos@JørgenKoefoed.