NU OGSÅ ‘VELSIGNET’ STØJ FRA LUFTEN

Nedenstående debatindlæg fra Din Blogger blev bragt i Bornholms Tidende i går – 21. februar 2020 – med visse beskæringer. Her i sin fulde længde:

Tommy Kaas’ leder i Bornholms Tidende 16. januar 2020: “… Derfor skal der lyde en appel til modstanderne om nogle gange at gøre brug af pyt-knappen. Pyt! Helikopteren er et ekstra tilbud i sommerlandet og en mulighed for at se vores fantastiske samfund fra oven … Faktisk understøtter helikopteren på en måde visionen om ‘Bright Green Island’. Turisterne kan se fra oven, hvor grønne vi er”. Uha! Uha! … for en forvrøvlet svada. Hvis Tommy virkelig mener det, han skriver her, så bliver jeg sgu bange for avisens fremtid! Foto©JørgenKoefoed.

TOMMY KAAS HAVDE torsdag 16. januar en leder om, hvad man gerne må lave af ulykker her til ø’s. Tilsyneladende må man alt. Her nævnes, at det er fint at fælde et smukt lindetræ, hvis det kan byttes med en rundkirke i presset savsmuld. Og man må også gerne genere såvel fastboende som turister med støj hele sommeren. Derfor forsvarer Tommy de helikopterture, som det jyske firma Skyfox foretager hele sommeren igennem lige hen over de bornholmske byer.

Det er ikke blot om torsdagen, at den flyvende tingest terroriserer mennesker og dyr på vores såkaldte grønne ø, men fem af ugens dage fra 10:00 til 16:30 med op til 30 eller flere ture pr. dag.

Tommy, prøv lige at tjekke flyvelisten:

MANDAG: Hammershus (Bornholms Tekniske Samling).

TIRSDAG: Snogebæk.

ONSDAG: Gudhjem (ved Baltic Sea Glass).

TORSDAG: Hasle.

FREDAG: Nexø (ved Netto, Søbækken).

I Gudhjem var vi mange, som sidste sommer undrede os over, hvordan kommunen kunne give tilladelse til endnu en støjplage – ud over de mange turistbusser, biler og motorcykler som cirkulerer rundt på øen. Støj, som den tidligere avischef, Søren Solskin, betegnede som ’velsignet’.

ENDNU MERE NY STØJ

Takket været kommunens tilladelse til de to udendørsrestauranter ’Spektakel’ og ’Pizzariaet i Bryggerstræde’ med musik og fakler hver aften, har beboeren midt mellem disse pop-up-støjkilder været nødt til at sætte sit helårshus til salg. Hvor er det dog trist! Foto©JørgenKoefoed.

Oven i er der her i Gudhjem også givet tilladelse til flere udendørs pop-up-restauranter til stor gene for de omkringboende. Både når de har åbent, men også når de mega-store lastbiler om formiddagen parkerer rundt om i byen med brølende frost-kølere på taget for at levere varer.

Det er uforstandigt, at politikere og embedsmænd bliver ved med at prioriterer de flere og flere erhvervsdrivende, der kun profitere i sommertiden – og som ikke engang betaler skat til Bornholm – til forskel for helårsbeboerne.

Det er desværre efterhånden blevet svært at nyde sommeren – i hvert fald her i Gudhjem.