NU VIL PROVIANTERNE HAVE PAPIR PÅ HINANDEN

Mon ikke Thomas Larsson gik i giftetanker denne dag i oktober sidste år, hvor han gik med Hekla i snor på Nørresand i Gudhjem? Foto©JørgenKoefoed.

Mon ikke Maria Gill tænkte på bryllup, da hun 11. juli 2018 skar halsen af en flaske boblevand med en stor køkkenkniv? Foto©JørgenKoefoed.

DET ER SÅ YNDIGT AT FØLGES AD. Det var sådan Weyse digtede så smukt i 1833. Og selv her i det Herrens Corona-år 2020 er det stadig yndigt at følges ad. Det er derfor folk af alle køn hver eneste dag frivilligt lader sig smede sammen i lykkens blide lænker.

Det sker nu også for Maria Gill og Thomas Larsson – det kendte værtspar på Provianten på havnen i Gudhjem.

Og ja, det er ganske vist!

Seancen kommer til at forgå i Bautastenslunden ved idylliske Gråmyr. Normalt er der ikke et øje på disse kanter, men på Thomas’ fødselsdag lørdag 5. september kl. 12:00 vil der garanteret opstå et mindre kaos af mennesker, som vil opleve det historiske øjeblik, når Bornholms viceborgmester Morten Riis erklærer Maria og Thomas for mand og kone.

Den store dag starter allerede ved Havnekorets morgensang, hvor Provianten byder på kaffe og kage. Efter vielsen holder parret og deres familier en frokost et sted på Bornholm, men allerede kl. 17 dukker brud & gom op på deres arbejdsplads, hvor de byder på vin til alle globryllupsgæsterne.

DAGENS GIFTEFOGED
Som fortalt er det kommunalpolitikeren Morten Riis fra Enhedslisten, der skal foretage den proviantalske vielse. Siden han overtog viceborgmesterposten efter Anne Thomas 1. august 2019 har han foretaget adskillige sammensmeltninger. Den mest bizarre foregik i et omklædningsrum i Musikhuzet mellem en mandlig musiker i et heavymetalband og hans kvindelige kæreste just efter koncerten. Morten Riis er 43 år – ligesom Maria og Thomas – og er uddannet cand.mag. i idéhistorie i Aarhus og senere som tømrer på Bornholm.

HUSK CORONAEN
Der er stadig smittespredning i det ganske land og verden over. Selv om der lige nu kun er én smittet på Bornholm opfordrer Maria til, at man overholder myndighedernes påbud om max 100 i en forsamling. Så husk god plads mellem grupperne – og tæller man flere samlede end det tilladte antal, bedes man sprede sig i området – både ved Gråmyr og senere på Provianten.