NY FILM I SCALA GUDHJEM: DISNEY GÅR IND I KLIMAKAMPEN

Ethan knytter venskab med Splat – en ikke helt almindelig kammerat i en nyopdaget verden, hvor tingene ikke er, som de plejer. Foto©WaltDisneyStudios.

 EN FORUNDERLIG VERDEN: Disney melder sig med denne animationsfilm ind i klimakampen. Ligesom olie og gas i den virkelige verden viser fantasikloden Avalonias primære energikilde sig heller ikke at være en stabil løsning. Produktionen af filmen har været undervejs i længere tid, men med den globale energikrise forstærket af krigen i Ukraine må det siges at være en film til tiden.”

Sådan skriver Kjartan Hansen i Filmmagasinet Ekko og tilføjer:

”Alt sammen uden, at det bliver for skræmmende til dens primære publikum: Børn! Ikke siden den glemte superhelt Captain Planet i 1990’erne bekæmpede forurenende superskurke, har der været et så pædagogisk opråb om, at verden skal stå sammen for at løse de fælles udfordringer”.

Handlingen udspiller sig i en uopdaget og farlig verden med fantastiske skabninger, der venter på at blive udforsket af den legendariske familien Clade. Den forunderlige fortælling handler om tre generationer af eventyrer – om arven fra vores forældre, og hvad vi giver videre til vores børn.

Filmen er med dansk tale og kan ses af både voksne og børn, hvis de ellers har levet i mindst 7 år.

EN FORUNDERLIG VERDEN
vises i Scala Gudhjem
fra søndag 25. til og med fredag 30. december.
Hver dag kl. 16:15
Biograf-cafeen åbner 45 minutter før filmstart.
Billetpris: 95 kroner.
Spilletid: 101 minutter.
Censur: 7+.

Anmelderne var noget delte:

Kjartan Hansen, Filmmagasinet Ekk0: Med sin drømmende verden, hjertevarme familiedrama og fabelagtige eventyr er ’En forunderlig verden’ på en gang fornyende og underholdende. 5 stjerner ud af 6.

Frederik Asschenfeldt Vandrup, Jyllands-Posten: Det klinger hult, når Disney kritiserer forbrugersamfundet, men ‘En forunderlig verden’ er blændende flot og vil underholde børnene. 3 stjerner ud af 6.

Søren Vinterberg, Politiken: … der er flueben ved både økologisk bevidsthed, psykologisk (selv)indsigt og tolerance plus race- og kønsdiversitet, endda uden at Disneys faste familieevangelium antastes. Hvor er det dog alt sammen rigtigt. Faktisk for sandt til at være helt godt.
4 hjerter ud af 6.

Film Fakta
EN FORUNDERLIG VERDEN
Original titel: Strange World
Instruktør: Don Hall
Co-instruktør: Qui Nguyen
Medvirkende stemmer: Jake Gyllenhaal, Gabrielle Union, Alan Tudyk, Dennis Quaid, Abraham Benrubi, Nik Dodani, Emily Kuroda, Jatie Lowes, Dave Kohut, Jaboukie Young-White, Karan Soni, Adelina Anthony, Jonathan Melo, Francesca Reale, Reed Buck, LaNisa Renee Frederick, Alice Kina Diehl med flere
Manuskript: Qui Nguyen
Producere: Laurie Au, Roy Conli og Jennifer Lee
Musik: Nemry Jackman
Casting: Jamie Sparer Roberts
Lyd: Cameron Barker med flere
Land: USA
Produktion: Walt Disney Animationn Studios
Dansk distribution: Walt Disney Pictures.