NY FILM I SCALA GUDHEM: DEN KLASSISKE SCI-FIC-FILM GÅR UNIVERSALT

Ordet ‘hæsblæsende’ passer godt til den fjerde film i serien om Mænd i Sort. Her er det de to hovedagenter, ageret af Chris Hemsworth og Tessa Thompson, der gennembryder lydmuren på deres specialdesignede scooter. Foto©UnitedInternationalPictures.

 MEN IN BLACK INTERNATIONAL  Filmen bygger oprindelig på den amerikanske tegneserie ’The Men in Black’, der er inspireret af en populær konspirationsteori om ’mænd i sort’. Denne her er den fjerde i serien. De tre første blev instrueret af Barry Sonnenfeld med ingen ringere end Tommy Lee Jones i rollen som Agent K og Will Smith som Agent J. Og nobiliteter som Etan Coen og Steve Spielberg har været involveret som henholdsvis manuskriptforfatter og producer i et par af udgaverne. MIB udviklede sig faktisk til lidt af noget kult. Men med denne fjerde er alt blevet ændret.

Ikke alene er de gamle agenter blevet erstattet af to nye – én af hvert køn, som det sig hør og bør: Agent H [Chris Hemworth] og Agent M [Tessa Thompson], men slagmarken er også blevet udvidet fra New York City til hele universet. Det er nemlig trusler fra det ydre rum, der skal udraderes.

Instruktøren er også blevet skiftet ud. Nu er det Felix Gary Gray, der styrer det vildtflyvende projekt. Felix’s yndlingsfilm er klassikere som CASABLANCA fra 1942, I STORBYENS HAVN fra 1954 og DET SØDE LIV fra 1990. Regn ikke med, at hans udgave af ’Men in Black’ når disse højder.

Filmen har indtil nu indspillet mindst 219.000.000 dollars. Det dobbelte af produktionsprisen. Så trods syrlige anmeldelser alligevel en publikumssucces. Regn med en nummer 2 og 3!!!

MEN IN BLACK INTERNATIONAL
vises i Scala Gudhjem
torsdag 11. juli til og med onsdag 17. juli
Hver dag i juli kl. 20:00
Biografcafeen åbner 19:15
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 115 minutter
Censur: 11+.

Filmanmelderne var ikke så glade for filmen, så lad os springe dem over og blot konstatere, at 79% af google-brugerne kunne lide den.

Film Fakta
MEN IN BLACK INTERNATIONAL
Instruktion: Felix Gary Gray
Medvirkende: Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Rebecca Ferguson, Liam Neeson, Kumail Nanjiani, Rafe Spall, Les Twins. Emma Thompson med flere
Produktion: Laurie MacDonald og Walter F. Parkes
Manuskript: Matt Holloway og Art Marcum
Fotografi: Stuart Dryburgh
Klip: Zene Baker, Christian Wagner og Matt Willard
Scenografi: Charles Wood
Musik: Chris Bacon og Danny ElfmanLand: USA
Produktionsår: 2019
Selskab: Columbia Pictures, Amblin Entertainment, Original Film, Sony Pictures Entertainment, Parkes MacDonald Image Nation og Tencent Pictures
Biodistributør: United International Pictures.