NY FILM I SCALA GUDHJEM: ALLE ELSKER DEN MEST ROSTE FILM I 2018

Tvivlede du på, om popstjernen Lady Gaga kunne gøre sig som skuespiller? Hun kan meget vel løbe med en Oscar for sin rolle. Foto©WarnerBrosPictures.

 Af Bloggens filmexpert fra Gudhjem Uptown, Jesper Rovsing Olsen: 

GENINDSPILNINGER af klassiske mesterværker skal man (næsten) altid holde sig fra. Men A STAR IS BORN er undtagelsen, der bekræfter reglen. Dette er blevet en af de allermest roste film i 2018, ikke bare i USA, men også herhjemme.

Se bare nogle af de vildt begejstrede anmeldelser:

”Sjældent er det helt store melodrama blevet fortalt så vedkommende, med så intim intensitet. ’A Star is Born’ er ikke bare endnu en fortolkning af en klassisk Hollywoodfilm. Den er en påmindelse om, hvad Hollywood-film kan, når de er bedst,” skriver Berlingske og giver filmen seks stjerner.

”Man kunne have forestillet sig virkelig mange skrækkelige genindspilninger af ’A Star Is Born’, men Bradley Coopers går rent hjem og gør det først og fremmest takket være Lady Gaga” skriver Politiken og kvitterer med fem hjerter.

“Det er den amerikanske drøm, ganske enkelt,” konkluderer Jyllands-Posten, hvor filmen får de maksimale seks stjerner.

I den opdaterede version af den klassiske handling forvilder den alkoholiserede country-rockstjerne Jackson Maine sig ind på en dragbar i sin søgen efter mere sprut. Her oplever han kvinden Ally og falder prompte for hendes udstråling og store sangtalent. Han hjælper hendes karriere i gang, parret bliver gift, og for en stund virker alt lykkeligt. Men efterhånden som hendes succes overhaler hans, tiltager drikkeriet og de indre spændinger i forholdet.

Ally spilles af Lady Gaga, som alle forventer får en Oscar-nominering for sin rolle. Og skuespilleren Bradley Cooper kan til gengæld forvente en Oscar-nominering for ‘Bedste Instruktør’ – ganske fornemt, eftersom dette er hans instruktørdebut.

A STAR IS BORN
vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 3. til onsdag 9. januar
Hverdage
klokken 19:15
Weekend [lør-søndage] kl. 16:15 med GRATIS KAFFE.
Biografcafeen åbner 45 minutter før forestillingens start
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 135 minutter
Censur: 11+

Biografklub Danmark Film

Anmelderne var næsten alle super-glade:

Katrine Hornstrup Yde, Information: …først og fremmest er det en gigantiske styrke, at han har arbejdet så hårdt og følsomt for at skabe en både romantisk og magthierarkisk troværdig fortælling anno 2018.

Thomas Brunstrøm, B.T.: … Ikke desto mindre er 2018-versionen en usædvanligt medrivende, rørende og helt igennem fremragende film.
6 stjerner ud af 6

Lisa Brygger, Cinemazone: ...fortjener al den ros og positive omtale den hidtil har været akkompagneret af, for det er en overvældende smuk og sanselig oplevelse at se Jack og Ally skabe sød musik. 5 stjerner ud af 6

Michael Bo, Filmmagasinet Ekko: … Det er vidunderligt at opleve, hvor organisk Bradley Cooper inkorporerer den gamle historie i en helt ny, frisk kontekst. 5 stjerner ud af 6

Lise Ulrich, Netmediet Soundvenue: … Bradley Cooper har slet og ret serveret en af årets bedste biografoplevelser, der skal opleves med den bedste lyd muligt. Men husk kleenex! 6 stjerner ud af 6

Henrik Queitsch, Ekstra Bladet: …det hele er simpelthen så firkantet, forudsigeligt og ikke mindst så flæbende sentimentalt skruet sammen, at det får selv en Disney-film til at virke kynisk. 3 stjerner ud af 6

Kim Skotte, Politiken: ... Man kunne have forestillet sig virkelig mange skrækkelige genindspilninger af A STAR IS BORN, men Bradley Coopers går rent hjem, og gør det først og fremmest takket være Lady Gaga.
5 hjerter ud af 6

Louise Kidde Sauntved, Berlingske: …er, i al stilfærdighed, en magtdemonstration. Sjældent er det helt store melodrama blevet fortalt så vedkommende, med så intim intensitet. A STAR IS BORN er ikke bare endnu en fortolkning af en klassisk Hollywood-film. Den er en påmindelse om, hvad Hollywood-film kan, når de er bedst. 6 stjerner ud af 6

Katrine Sommer Boysen, Jyllands-Posten: … Det er den amerikanske drøm, ganske enkelt. Det arketypisk amerikanske strømmer gennem A STAR IS BORN, både metaforisk og helt konkret. 6 stjerner ud af 6.

Film Fakta
A STAR IS BORN
Instruktion: Bradley Cooper
Medvirkende: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliot, Dave Chappelle, Andrew Dice Clay, Anthony Ramos, Rafi Gavron, Bonnie Sommerville, Michael Harney, Alec Baldwin med flere
Produktion: Bradley Cooper, Bill Gerber, Lynette Howell Taylor og Todd Phillips
Manuskript: Eric Roth, Bradley Cooper og Will Fetters
Forlæg: William A. Wellman og Robert Carson
Fotografi: Matthew Libatique
Klip: Jay Cassidy
Scenografi: Karen Murphy
Land: USA
Sprog: Engelsk med danske undertekster
Produktionsår: 2018
Biodistributør: Warner Bros. Pictures